Reșița testează soluții inovative pentru transportul urban. Un autobuz electric MAN, în probe pe străzile orașului [FOTO]

 

Reșița se pregătește pentru implementarea conceptului smart city și prin transportul verde, anunță reprezentanții companiei publice de transport local, TUR. Pentru câteva zile, pe străzile municipiului va circula un autobuz full electric, pus la dispoziția TUR de firma germană MAN.

 

Autobuzul electric a fost adus la Reșița de la Oradea, în urma unei intermedieri făcute de către primarul Ioan Popa, pentru ca operatorul de transport public să îi poată testa eficiența în traficul real. Autobuzul este în faza de prototip, iar specialiștii firmei producătoare adună impresii de la cei cărora autobuzul le este dat în probe, privind îmbunătățirile care pot fi aduse produsului final.

 

 

Reprezentanții TUR spun că „autobuzul este silențios, ecologic și foarte musculos și are toate dotările necesare unui transport public la zi: sisteme de urmărire și control în trafic; monitorizare video a fluxului de călători; sisteme ambientale de ultimă generație: AC și sistem de încălzire programabil funcție de condițiile atmosferice; podea coborâtă pentru accesul facil la urcare și coborâre; sistem de îngenunchiere în stații funcție de înălțimea bordurilor; autonomie între două încărcări complete de circa 500 km; încărcare facilă a bateriilor de acumulatoare; spațiu interior ergonomic, având ca punct forte spațiul generos pentru pasageri”.

 

În cadrul proiectului de mobilitate urbană derulat din fonduri europene ce vizează reintroducerea tramvaiului în Reșița, municipalitatea va achiziționa și zece autobuze electrice.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite