Reșița universitară, între BEST și EMING

Centrul Universitar UBB Reșița, prin Facultatea de Inginerie din Universitatea Babeș-Bolyai și Departamentul de Administrarea Afacerilor Reșița, anunță organizarea cu succes a Simpozionului EMING și finalizarea primului an de implementare a Proiectului BEST.

Facultatea de Inginerie din Universitatea Babeș-Bolyai (Centrul Universitar UBB din Reșița) a organizat ieri, 10 decembrie, Simpozionul Științific Studențesc EMING 2020, ediţia a VIII-a.

„La simpozionul desfășurat on-line, au participat cu lucrări ştiinţifice studenți ai Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, alături de studenți din Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea din Oradea, Universitatea Aurel Vlaicu Arad, Universitatea Tehnică a Moldovei din Chișinău și Lublin Universiy of Technology din Polonia. La organizarea acestei manifestări științifice, Facultatea  de Inginerie s-a bucurat de sprijinul Asociației Generale a Inginerilor din România, filiala Caraș-Severin (AGIR)”, detaliază reprezentanții Centrului Universitar UBB Reșița.

Lucrările susținute în cadrul simpozionului au fost repartizate pe cinci secțiuni: Inginerie Mecanică, Materiale și tehnologii, Inginerie economică, management şi educaţie, Inginerie electrică şi informatică, Secțiune internațională.

Pe de altă parte, Centrul Universitar UBB Reșița anunță că, la sfârșitul lunii trecute, s-a încheiat primul an de implementare a proiectului „Becoming an Economist – A Sustainable Transformation!” (BEST), desfășurat în cadrul Departamentului de Administrarea Afacerilor – Reșița, obiectivul principal al proiectului fiind reducerea ratei abandonului.

„În primul an de proiect au fost desfășurate activități suport adresate studenților înmatriculați în anul I, la cele trei programe de studii de licență: Marketing, Economia comerțului, turismului și serviciilor, respectiv Contabilitate și informatică de gestiune. Au beneficiat de suport în cadrul proiectului 74 de studenți, din care 59 membri ai grupului țintă și 15 beneficiari indirecți”, informează Biroul de presă al Centrului Universitar UBB Reșița.

Proiectul BEST se desfășoară pe o perioadă de 24 de luni, fiind finanțat de către Ministerul Educației și Cercetării, prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă (MEC-UMPFE), în cadrul Schemei de Granturi Necompetitive pentru Universități (SGU-N), Proiectul privind Învățământul Secundar (ROSE).

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite