Reșițeanul Sorin Maxim, reales președinte al Asociației Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din România

 

Reprezentanții celor opt agenții pentru dezvoltare regională s-au întâlnit în 30 septembrie, la Alba Iulia, în cadrul Adunării Generale a Asociației Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din România – ROREG, pentru a-și alege noua conducere și a stabili prioritățile manageriale în vederea atragerii de fonduri europene de către autoritățile publice locale în perioada 2021-2027. 

 

Președinte al Asociației ROREG din 2015, directorul general al ADR Vest Sorin Maxim a fost reconfirmat în funcție, iar vicepreședinți au devenit Vasile Asandei, director general al ADR Nord-Est, și Liviu Mușat, director general al ADR Sud Muntenia. Durata mandatului noii conduceri este, ca și până acum, de doi ani.

 

Pentru perioada următoare, Asociația ROREG și-a propus continuarea demersurilor necesare pentru aprobarea celor opt Programe Operaționale Regionale (POR) și organizarea unor evenimente de promovare a regiunilor. Totodată, „între obiectivele de viitor Asociația ROREG își propune identificarea celor mai bune măsuri de creștere a capacității administrative a autorităților de management din cadrul ADR-urilor, cât și a autorităților publice locale, în calitate de potențiali beneficiari. Un alt obiectiv asumat în cadrul ședinței vizează simplificarea în managementul fondurilor europene”, transmit reprezentanții Asociației ROREG.

 

 

„Prioritatea noastră este coordonarea pregătirii perioadei de programare 2021-2027, în care Agențiile pentru Dezvoltare Regională din România îndeplinesc funcția de Autorități de Management pentru POR și gestionează simplu și eficient fondurile europene destinate dezvoltării regionale”, a declarat Sorin Maxim, președintele reales al asociației.

 

Din 2001, reșițeanul Sorin Maxim conduce Agenția de Dezvoltare Regională Vest – până în anul 2008 în calitate de director, apoi, de director general. Președinte al Asociației ROREG de șase ani, Maxim este, de asemenea, președinte al Asociaţiei „Cluster Regional Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor – Regiunea Vest, România”, din 2011, și președinte al Consiliului Director al Biroului pentru Cooperare Transfrontalieră (România-Serbia) Timișoara, din 2006. Înainte de a ajunge în Timișoara la ADR Vest, a fost analist programator la Direcția de Muncă și Protecție Socială Caraș-Severin și apoi consultant la Agenția pentru Dezvoltare Economică Caraș-Severin (ADECS). Sorin Maxim a absolvit două facultăți, ambele din cadrul Universității de Vest Timișoara – Matematică, Secția Informatică (1996) și Științe Economice, Secția Management (2004).

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite