Reșițenii vor fi instruiți cum să intervină în cazul unor situații de urgență. Centrul mobil al IGSU se va afla timp de șase zile în Parcul Tricolorului

 

Centrul mobil de instruire a populaţiei – dotat cu echipamente inteligente ce simulează situaţii de urgenţă complexe, precum incendii, cutremur sau fenomene meteo extreme – va ajunge la Reșița marți, 28 iunie.

 

Centrul mobil de instruire a populaţiei pentru răspuns la situaţii de urgenţă, aflat în dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), va fi instalat în Parcul Tricolorului unde, în perioada 28 iunie – 3 iulie, intervalul orar 08.30 – 21.30, reșițenii sunt așteptați să participe la instruirile care se vor desfăşura sub atenta îndrumare a personalului specializat din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Semenic” al județului Caraș-Severin.

 

„Durata unui ciclu de instruire este de 30 de minute. Cetăţenii pot învăţa astfel cum pot evita şi, mai ales, cum să se comporte corect la apariţia unei situaţii de urgenţă. În situaţii limită, viteza de reacţie şi soluţiile alese pot salva vieţi”, informează ISU „Semenic”.

 

Centrul mobil de instruire a populaţiei pentru răspuns la situaţii de urgenţă a fost achiziționat anul trecut de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Fundaţia pentru SMURD, cu sprijinul Kaufland România, şi a fost pus la dispoziţia Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă pentru deplasări în diverse locuri din țară. „Centrul este construit într-o configuraţie de semiremorcă, fiind complet autonom. Acesta este dotat cu echipamente inteligente ce simulează situaţii de urgenţă complexe, precum incendii, cutremur sau fenomene meteo extreme. Prin obiectivul său de formare a populaţiei, va îmbunătăţi capacitatea de identificare şi reducere a pericolelor, astfel încât să scadă numărul de accidente în locuinţe”, precizează reprezentanții ISU „Semenic”. Valoarea totală a echipamentului este de 435.707 euro.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available