Restricții la cazare în zona montană. Vezi ce stațiune din Caraș-Severin este vizată

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat astăzi hotărârea prin care se propune prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, precum și introducerea de noi restricții în ceea ce privește deplasarea în afara locuinței, dar și limitarea gradului de ocupare a spațiilor de cazare din hoteluri sau pensiuni în 22 de stațiuni în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă, din 14 județe.

Potrivit hotărârii Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU), începând de duminică, 14 martie, carantina de noapte va fi în vigoare începând de la ora 22, față de 23, cum este în prezent. Astfel, deplasarea în afara locuinței va fi restricționată în intervalul orar 22.00-05.00.

Totodată, CNSU propune și limitarea gradului de ocupare a spațiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, pentru spațiile de cazare dispuse în mai multe zone din țară în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă. În Caraș-Severin, restricția de cazare va fi aplicată doar în zona Borlova-Muntele Mic, cealaltă zonă montană turistică din județ, Crivaia-Brebu Nou-Semenic, nefiind inclusă în lista întocmită de CNSU, pe care se mai regăsesc următoarele stațiuni: Azuga, Bușteni și Sinaia (Prahova); Băile Tușnad, Borsec, Băile Homorod, Harghita-Băi (Harghita); Borșa și Cavnic (Maramureș); Poiana Brașov, Predeal și Bran (Brașov); Sovata (Mureș); Vatra Dornei (Suceava); Voineasa (Vâlcea); Arieșeni (Alba); Durău (Neamț); Novaci-Rânca (Gorj); Păltiniș (Sibiu); Stâna de Vale (Bihor) și Straja (Hunedoara).

De asemenea, în aceeași hotărâre, CNSU a propus ca poliția locală să revină în coordonarea primăriilor și menținerea tuturor celorlalte măsuri aflate deja în vigoare.

Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență urmează să fie aprobată în ședința de guvern de astăzi.

Sursă foto: Muntele Mic online

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available