Rețea națională de falsificatori de diplome de studii şi certificate de calificare profesională. Percheziții și în Caraș-Severin

Polițiștii și procurorii au făcut în această dimineață 221 de percheziții în județul nostru și în alte 33 de județe pentru destructurarea unei grupări de falsificatori de documente.

„La data de 3 martie, poliţiştii de la Transporturi, cu sprijinul altor forţe ale Ministerului Afacerilor Interne, au pus în executare 221 de mandate de percheziţie domiciliară, în 34 de judeţe şi în Bucureşti. Acţiunea s-a desfăşurat într-un dosar penal al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, înşelăciune şi fals material în înscrisuri oficiale”, se arată într-un comunicat de presă transmis de IGPR. În urma percheziţiilor au fost descoperite 346 de înscrisuri, reprezentând diplome de studii, certificate de absolvire, certificate de calificare profesională, suplimente, foi matricole, traduceri legalizate, licenţe de pescuit, autorizaţii de pescuit calcan şi atestate, susceptibile a fi contrafăcute, precum şi un revolver şi 59 de cartuşe cu bile metalice, deţinut ilegal.

Din cercetări a reieşit că mai multe persoane s-ar fi organizat într-o grupare, care ar fi falsificat, prin contrafacere, diplome de studii şi certificate de calificare profesională, pe care le-ar fi comercializat.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite