Reușită istorică pentru Primăria Reșița: Aquacaraș s-a conformat voluntar

Reușită istorică pentru Primăria Reșița: Aquacaraș a acceptat să plătească redevența specificată în contract față de Primăria Reșița, o sumă ce se apropie de 1 milion de euro (aproximativ 4 milioane de lei) atât pentru anul 2019, cât și pentru anul în curs, semnând cu municipalitatea un angajament de plată.

Deși ne referim la o creanță prevăzută în contract, este o reușită istorică pentru că, până acum, operatorul regional de apă și canal Aquacaraș nu plătise niciodată până nu se deschidea proces în instanță și se trecea la executare silită. Este pentru prima oară când cele două instituții se înțeleg amiabil și bugetul Primăriei primește o importantă sumă pentru investiții.

Desigur, faptul că situația directorului Gheorghe Filipescu este caracterizată de celebrul episod al sabiei lui Damocles nu este deloc întâmplător, tot mai multe voci cerând schimbarea acestuia, însă noua coloratură a acționariatului (unde primarii liberali sunt majoritari și în Consiliul Județean majoritatea este tot PNL) nu a luat până acum decizia schimbării directorului general, ci doar a reprezentantului Primăriei Reșița în Consiliul de Administrație al societății. Și, dacă Filipescu o ține tot așa, poate că nici nu are de ce…

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available