Revenirea spectatorilor în tribunele din Valea Domanului, la meciul cu Pandurii sau la cel cu „U” Cluj?!

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, anunță, într-o postare publicată azi pe un site de socializare, că instituţia pe care o conduce va lua în calcul posibilitatea revenirii spectatorilor pe stadioane la sfârşitul toamnei, în anumite condiţii.

„La 1 octombrie se va face la nivelul Guvernului o evaluare generală a impactului măsurilor luate în ultima perioadă, adică deschiderea şcolilor, a anumitor activităţi sportive, a cinematografelor, a restaurantelor, precum şi, bineînţeles, impactul campaniei electorale. Ministerul Tineretului şi Sportului are pentru data de 1 octombrie două obiective în agendă, după această evaluare. Primul este posibilitatea revenirii spectatorilor pe stadioane în acest an, la sfârşitul acestei toamne, într-un număr şi în condiţii clar şi bine definite, iar al doilea este un set de măsuri care să permită reluarea competiţiilor la nivel de copii şi juniori şi la ligile inferioare”, a scris Stroe pe contul personal de Facebook.

El a ţinut să sublinieze faptul că „responsabilitatea organizării de meciuri cu spectatori aparţine în egală măsură autorităţilor, care trebuie să ofere aceste norme legale, dar şi organizatorilor acestor meciuri”.

Competiţiile sportive din România, întrerupte la începutul lunii martie din cauza pandemiei de coronavirus, s-au reluat la 13 iunie, când au fost organizate primele meciuri din Liga I la fotbal. Ulterior s-au reluat concursurile şi la alte discipline sportive, însă la toate accesul spectatorilor a fost interzis, conform restricţiilor impuse de autorităţi în contextul pandemiei.

Dacă la 1 octombrie se va lua în discuție, la nivelul Ministerului Tineretului și Sportului, revenirea spectatorilor pe arenele de fotbal, această măsură ar putea fi aplicată cel mai devreme în a doua jumătate a lunii octombrie. CSM Reșița are programate atunci meciuri pe teren propriu cu Pandurii Târgu Jiu (în 17 octombrie) și Concordia Chiajna (31 octombrie). În caz că accesul spectatorilor pe stadioane va fi posibil abia în noiembrie, prima astfel de partidă găzduită de Stadionul „Mircea Chivu” este CSM Reșița – „U” Cluj, programată în 17 noiembrie.

Explicație foto: Imagine cu tribunele goale la meciul CSM Reșița – Petrolul (0-4). La care membrii Guardia Ultra au făcut show, deși au văzut partida… de la marginea pădurii aflatele în spatele Tribunei a 2-a. Sursă: gsp.ro

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite