Rezultate Titularizare 2020. Peste 50 de dascăli din Caraș-Severin nu au reușit să obțină nici măcar nota 5!

Rezultatele examenului de titularizare au fost afişate astăzi pe site-ul titularizare.edu.ro. La concursul de ocupare a posturilor didactice din învăţământul preuniversitar care a avut loc pe 29 iulie, în Caraș-Severin au participat 288 de profesori, învățători și educatori.

Doar 44,6% dintre cadrele didactice din Caraș-Severin care care au susținut proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor din învățământul preuniversitar au reușit să obțină note peste 7 și se pot titulariza pe post. Aceste rezultate plasează județul Caraș-Severin sub media națională, care a fost de 58,66%.

Doar două cadre didactice din Caraș-Severin au obținut nota maximă, 10, la disciplinele Limba și literatura română, pedagogia preșcolară și metodica desfășurării activităților instructiv-educative în grădinița de copii, respectiv Religie ortodoxă. La polul opus se plasează cadrele didactice care nu au reușit să obțină nici măcar nota 5, necesară pentru a putea fi măcar suplinitori. Este vorba despre 56 de profesori, dar și învățători sau educatori. Cea mai mică medie a fost 1,65, această „performanță” aparținând unui profesor de educație fizică. Alte discipline la care profesorii au rămas corigenți sunt: limba română, matematică, limba franceză, istorie, biologie, chimie, fizică, informatică, educație muzicală, alimentație publică, economie, psihopedagogie specială, kinetoterapie, silvicultură, turism și servicii, mecanică. De asemenea, 11 profesori din învățământul primar și 4 din cel preșcolar nu au obținut nici măcar nota 5 la examenul de titularizare.

Candidații nemulțumiți de rezultate pot depune contestațiile la sediul Inspectoratului Școlar Județean sau le pot transmite prin mijloace electronice până mâine, 5 august, la ora 12.00. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 11 august. „Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante, publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare în intervalul 12-14 august”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin, Ioan Chiosa.

La nivel național, 58,66% dintre candidați au obținut note peste 7, rezultatele fiind superioare celor înregistrate în ultimii 3 ani: 46,86% în 2019, 47,40% în 2018, respectiv 45,73% în 2017. 239 de candidați au obținut nota 10, iar 14.269 de candidați au primit note între 7 și 9,99. Județele de top, cu cele mai bune rezultate, sunt Cluj, cu 69,66%, și Dolj, 65,57%, pe locul III, cu 64,43%, situându-se municipiul București.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite