Boxând cu umbra. Francisc Vaştag: „La sportul nostru, fără adversar nu putem face nimic”

Deşi nu pot intra în sala de antrenament, şi nici nu au perspectiva certă a participării la competiţii în viitorul apropiat, boxerii de top ai secţiei de profil de la CSM Reşiţa nu renunţă la pregătire.

Antrenamentele au loc în aer liber, iar cei mai conştiincioşi pugilişti sunt chiar sportivii care au luat medalii în prima parte a anului: seniorul Daniel Anca, medaliat cu bronz la Naţionalele de seniori de la Iaşi, şi mai tânărul său coleg Sebastian Niţu, care şi-a asigurat bronzul la Naţionalele de tineret. Competiţia de la Giurgiu a fost întreruptă în aprilie, din cauza pandemiei, iar reşiţeanul îşi doreşte să fie pregătit pentru o eventuală reluare a întrecerii în această toamnă. Deocamdată nu a fost definitivat un calendar pentru partea a doua a anului, dar antrenorul emerit Francisc Vaştag vrea ca reşiţenii să fie în formă, atunci când se va da undă verde pentru competiţii.

„Ținem cont și de timpul călduros, de aceea ne vedem dimineața la ora 8.30, pentru a evita canicula. Din păcate, nu putem intra în sală, din cauza reglementărilor care sunt în vigoare. Cel mai rău lucru este acela că programul competițional nu este definitivat. Până în acest moment știm că după 15 septembrie s-ar organiza două competiții, una la tineret și cealaltă la U23. Totuși, din cauza pandemiei, s-ar putea ca aceste competiții să se amâne pentru sfârșitul anului. Sportivilor le lipsește miza, nu se pot antrena în sală, nu au meciuri și fac doar pregătire fizică generală. La un moment dat, și ei se plictisesc de alergări și de exercițiile de forță pe care le putem face afară. Au poftă de meciuri, or la sportul nostru, fără adversar nu putem face nimic. Nu avem voie să facem nici sparring; am fi putut să luăm legătura cu colegii noștri de la Timișoara, Arad sau Lugoj pentru câteva meciuri de antrenament, dar deocamdată nu ne este permis și cred că boxul, luptele, judo-ul și karatele sunt sporturile care suferă cel mai mult în această perioadă. La antrenamente îi avem pe Sebastian Nițu și Daniel Anca. Am decis ca deocamdată să nu mai luăm copiii la antrenamente, mulți fiind plecați în vacanță. În momentul în care vom avea acces în sală, vom chema și copiii”, a declarat fostul campion Francisc Vaștag.

„Continuăm cu pregătirea fizică generală şi așteptăm să vedem când vor începe competițiile. Cu sportivul Sebastian Nițu am fost la Giurgiu, concursul s-a întrerupt în faza semifinală din cauza pandemiei, iar în septembrie e posibil să se reia competiția din faza de unde s-a întrerupt. Copiii de la secția noastră au plecat în vacanță și deocamdată mergem înainte doar cu Sebastian Nițu şi Daniel Anca. Încă nu avem acces în sală, nu avem ce face și mergem înainte”, a declarat la rândul său antrenorul Adrian Mărcuț.

Pregătirea pugiliştilor de la Clubul Sportiv Municipal din Reşiţa e coordonată de antrenorii Francisc Vaştag, Adrian Mărcuţ şi Gheorghe Radu.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available