Risc de inundații în Caraș-Severin. Hidrologii au emis avertizări cod portocaliu și galben pentru mai multe râuri

 

Având în vedere situaţia hidrologică şi prognoza meteorologică pentru următoarele 72 de ore, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis, astăzi, 21 august, o avertizare cod galben și una cod portocaliu, valabile până marți, 23 august.

 

Potrivit hidrologilor, până marți, 23 aprilie, sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare pe mai multe râuri din țară și au fost emise avertizări cod galben și portocaliu ce vizează și bazine hidrografice din Caraș-Severin.

 

Astfel, de la ora 12.00, până miercuri, 23 august, ora 24.00, este în vigoare o avertizare cod galben pe râurile din bazinele hidrografice: Timiş – amonte Stația Hidrometrică Lugoj; Bârzava; Moraviţa; Caraş; Nera; și pe afluenții mici ai fluviului Dunărea. Iar începând cu ora 16.00 va intra în vigoare și o avertizare cod portocaliu, valabilă până pe 23 august, ora 12.00, pe râul Timiş – bazin amonte Stația Hidrometrică Sadova şi afluenţii aferenţi sectorului aval Sadova – amonte Lugoj și pe râul Cerna – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior.

 

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor va reveni cu actualizarea prognozei.

 

Sursă foto: arhivă

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available