RomActive – Proiect pentru comunitățile marginalizate din Mociur, Dealu Mare și Câlnic

 

Asociația Kreativ Research – Centrul de Studii Media și Cercetări Sociale, Asociația Nevo Parudimos și Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Reșița au încheiat un acord de parteneriat pentru implementarea unui proiect destinat comunităților marginalizate din cartierele Mociur, Dealu Mare și Câlnic.

 

Proiectul „RomActive – Creșterea capacitării comunităților marginalizate reșițene” a fost depus de Asociația Kreativ Research – Centrul de Studii Media și Cercetări Sociale în cadrul Programul Active Citizens Fund România – finanțat prin Granturile SEE (Spațiul Economic și European) și Norvegiene 2014-2021, acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Partenerii Asociației Kreativ Research în acest proiect sunt Asociația Nevoparudimos și Direcția de Asistență Socială. Acordul de parteneriat încheiat între cele trei entități în vederea implementării proiectului a fost aprobat în ultima ședință a Consiliului Local Reșița. Valoarea totală a proiectului conform cererii de finanțare este de 52.281 de euro.

 

Potrivit Raportului de specialitate, beneficiarii proiectului sunt 2.200 de locuitori ai cartierelor Mociur, Dealu Mare și Câlnic – persoane cu un nivel scăzut de educație, care sunt afectate de excluziune, discriminare, izolare, sărăcie și marginalizare. Obiectivele principale ale proiectului sunt creșterea gradului de mobilizare și organizare, sporirea accesului la servicii – educație, sănătate, ocupare pe piața muncii – și creșterea cunoștințelor despre funcționarea administrației publice locale, iar obiectivul de dezvoltare al proiectului constă în dezvoltarea capacității celor patru angajați ai Asociației Kreativ Research și a echipei partenerilor din proiect de a interacționa și de a facilita activități cu grupuri dezavantajate și afectate de excluziune socială.

 

„Implementarea acestui proiect este necesară pentru diminuarea discrepanțelor între cele 2.200 de persoane din cartierele Mociur, Dealu Mare și Câlnic și comunitatea locală, precum și pentru creșterea accesului acestor persoane la serviciile publice”, precizează reprezentanții Primăriei Reșița.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite