România Mare – expoziție tematică la Biblioteca Germană „Alexander Tietz” din Reșița

 

Secția Germană „Alexander Tietz” a Bibliotecii Județene „Paul Iorgovici” Caraș-Severin a organizat cu prilejul Zilei Naționale a României o miniexpoziție dedicată Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

 

La Centrul German „Alexander Tietz” din Reșița a fost prezentată o expoziție filatelică, de numismatică și de carte, dedicată evenimentelor desfășurate în urmă cu 103 ani la Alba Iulia. „Ca și în anii precedenți, și de data aceasta am dorit să evidențiem, prin materialele expuse, rolul istoric pozitiv al etniei germane din Transilvania, Bucovina și Banat în perioada 1918 – 1920, în constituirea României Mari”, explică organizatorul expoziției, președintele Forumului Democrat al Germanilor din România – Filiala Caraș-Severin, Erwin Josef Țigla.

 

De asemenea, Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici”, Forumul Democratic al Germanilor și Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților din Reșița continuă, începând cu 2 decembrie, seria evenimentelor dedicate jubileului reșițean „250 de ani de istorie industrială“, cu o expoziție de desene realizate de elevii claselor V-XI de la Colegiului Național „Diaconovici-Tietz” din Reșița. Expoziția va rămâne deschisă până în data de 10 ianuarie 2022 și va putea fi vizitată cu programare, respectându-se toate măsurile sanitare stipulate de legislația în vigoare.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite