Romeo Dunca a avut dreptate. Majoritatea pesedistă din CJ Caraș-Severin a împărțit discreționar banii comunităților locale

 

Tribunalul Caraș-Severin a dat dreptate, în primă instanță, celor 20 de primării din Caraș-Severin care au contestat modul în care, în cadrul ședinței Consiliului Județean din 4 martie, a fost repartizată, în ciuda opoziției președintelui CJ, Romeo Dunca, și a consilierilor liberali, suma corespunzătoare cotei de 6% din impozitul pe venit.

 

Printr-o sentință pronunțată ieri, 12 iunie, Tribunalul Caraș-Severin a dispus anularea articolului 1 şi a Anexei nr. 1 din Hotărârea Consiliului Județean Caraș-Severin nr. 43/04.03.2024 și a admis cererea de suspendare executare act administrativ formulată de 20 de unități administrativ teritoriale – reclamanta UAT Comuna Băuțar și intervenienţii principali: primăriile Reșița, Băile Herculane, Glimboca, Zăvoi, Moldova Nouă, Oravița, Ciclova Română, Fârliug, Forotic, Ramna, Domașnea, Eftimie Murgu, Grădinari, Ocna de Fier, Răcășdia, Slatina Timiș, Vărădia, Vrani și Mehadica, în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Județean Caraș-Severin. Este vorba despre acea Hotărâre a Consiliului Județean Caraș-Severin prin care a fost distribuită suma de aproape 37.000.000 de lei, corespunzătoare cotei de 6% din impozitul pe venit, primăriilor din județ, în baza unui amendament formulat de consilierul PSD Ioan Crina prin care toate propunerile formulate de președintele Romeo Dunca au fost modificate, banii fiind deturnați discreționar, către localitățile cu primari social-democrați sau, la acea dată, „curtați” de PSD. Crina a beneficiat atunci de complicitatea vicepreședintelui CJ Marius Isac, precum și de votul decisiv al grupului de consilieri județeni PMP condus de Lucian Voina.

 

CITEȘTE ȘI: Ticăloșia pesedistă „1 leu vouă, 10 nouă!” a fost adoptată în CJ Caraș-Severin

 

La un termen anterior, pe 15 mai, instanța a dispus introducerea în cauză, în calitate de intervenienţi forţaţi, și a celorlalte primării, care nu au formulat cereri în acest sens, fiind, probabil, mulțumite de modul în care au fost împărțiți banii și care, dacă sentința rămâne definitivă, ar putea fi bune de plată.

 

„Din fericire, justiția la Reșița se pare că își face treaba. Nedreptatea făcută de consilierii PSD ai domnului Crina a fost sancționată. Cei 37.000.000 de lei care au fost împărțiți în mod ilegal către primăriile câștigătoare trebuie aduși înapoi. Vom vedea cum se vor restitui aceste sume, pentru că acest fond va trebui reconstituit și vor trebui din nou să se împartă banii așa cum este corect. Reșița își va primi drepturile, toate celelalte comune care au fost prejudiciate prin diferențele de sume își vor primi banii și primăriile care s-au bucurat și s-au înfruptat vor trebui să dea înapoi banii necuveniți. Dacă nu vor avea primăriile, probabil că, cine știe, consilierii care au votat această ticăloșie vor aduce banii înapoi sau și reprezentanții de la ANAF care au livrat banii, deși i-am atenționat în mod clar, scris, să nu facă acest lucru pentru că există un proces pe rol și s-ar putea ca fondul să trebuiască să fie reconstituit”, a declarat președintele CJ Caraș-Severin, Romeo Dunca, la finalul ședinței extraordinare de astăzi.

 

Sentința Tribunalului Caraș-Severin este cu drept de recurs în termen de cinci zile de la comunicare, în ceea ce privește cererea de suspendare și în termen de 15 zile de la comunicare, în ceea ce privește fondul. „Dacă va rămâne această sentință, va fi un precedent care va simplifica și va normaliza lucrurile pentru că nu se poate să împarți banii doar fiindcă ești puternic și ai majoritate în Consiliul Județean. Mă bucur că acum, la final, într-adevăr poate că oamenii vor înțelege că aici cineva s-a luptat pentru banii tuturor. Dacă unii iau mai mult cu siguranță alții iau mai puțin”, a precizat Romeo Dunca.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available