Romeo Dunca: Balaurul politicii cărășene este disperat! Mocioalcă a înțeles că omul lui, Hurduzeu, chiar poate pierde alegerile!

Disperarea poartă acum un nume: Mocioalcă! În finalul campaniei electorale, creatorul Alianței Roșii din Caraș-Severin a ieșit din carapacea-i urât mirositoare pentru a-l ataca pe Romeo Dunca, omul care va pune capăt spolierii bugetului județean dacă va fi ales președinte CJ.

Liberalul Romeo Dunca îi răspunde lui Mocioalcă, dar și lui Hurduzeu, cel care a mințit la dezbaterea publică din 22 septembrie. Pus în fața unor ilegalități comise la Aquacaraș, Hurduzeu s-a apărat spunând că nu el a numit actuala conducere a societății! Deci nu el, care este liderul majorității de stânga din Consiliul Județean, instituție care deține peste 50% din acțiunile companiei de apă și canalizare!

„Acest balaur al politicii cărășene începe mesajul de disperare cu o minciună evidentă pe care o cunosc toți. «Noi, Cărășenii…». El vorbește, Mocioalcă, cărășean de unde? De la Pătulele de Mehedinți? Apoi detaliază modul de lucru cu banul public, punctând pe faptul că «eu cu mare experiență» vă spun că se va capătui acest Robin Hood și va da și celor mari din partid. De data asta e adevărat că așa se face în cloaca voastră în care vă scăldați! Eu nu aparțin lumii voastre! Din activitatea mea comercială de pe Muntele Mic nu rămân bani câteodată nici măcar de salarii.

Dar să revenim la ce ați vomitat și, pentru a arăta cum funcționează schema pe care o cunoașteți ca om politic cu multă experiență, voi posta un «modus operandi» care arată motivul principal pentru care voi, cei care ați fost, trebuie să dispăreți de pe panoul politic. Iar afirmația pe care o faci «eu nu disper» nu prea se potrivește. «Deja sunt disperat»… așa este corect…

Povestea căpușării banilor de la Aquacaraș o voi prezenta cărășenilor imediat după alegeri, dacă ei prin vot vor arăta că doresc să se facă lumină. Prin actul de control făcut de ANAF sub conducerea finului lui Mocioalcă, Ion Dragomir, finul Bejeriță primește în continuare certificate fiscale pentru a putea participa la licitațiile date de Hurduzeu prin acceptul de șefi penali numiți care pe unde. Consiliul de administrație al Aquacaraș este numit de asemenea prin puterea lui Silviu Hurduzeu. Acesta a mințit cu nerușinare afirmând că el nu are niciun amestec privind managementul societății Aquacaraș. CJ Caraș-Severin este acționarul majoritar al societății, deci nimic nu se poate face la Aquacaraș fără acceptul conducerii actuale a acestuia, respectiv al liderilor PSD-PRO România-PMP.

Cu mine ales președinte CJ (nicidecum numit prin aranjamente politice, cum s-a întâmplat în 2016 cu Hurduzeu), toate dovezile privind căpușarea Aquacaraș și a Direcției de Drumuri Județene vor ieși la iveală, iar profitorii vor da socoteală în fața justiției. Acesta este motivul disperării lui Mocioalcă și al marionetelor acestuia! Și-ntr-adevăr, este o disperare justificată!”, este replica dată echipei Mocioalcă-Hurduzeu de către Romeo Dunca.

Plăți ilegale și angajări penale?!

Candidatul PNL pentru președinția CJ Caraș-Severin prezintă și documente care arată câteva din ticăloșiile comise în ultimul timp la Aquacaraș. Din creditul luat de companie și girat de CJ, în sumă de 23,3 milioane de lei, Dunca face o dezvăluire în premieră: finul lui Mocioalcă, Bejeriță, a încasat prin firmele sale 10 milioane de lei, din care 3 milioane de lei pare-se ilegal!

„Mai întâi i s-a achitat firmei Emiliano Vest suma de 6 milioane de lei, pe două certificate de plată. Până aici, nimic de comentat. S-a reziliat apoi contractul, după care s-a făcut un certificat de plată către aceeași firmă de 900.000 de lei. Se face o expertiză, prin care se arată că lucrările, executate prost, nu pot fi plătite. Directorul de atunci al Aquacaraș (Miu Ciobanu), fost șef în Inspectoratul Județean de Poliție, își dă demisia din funcție, refuzând să facă plăți ilegale către Emiliano Vest. Este înlocuit cu Gheorghe Filipescu, care acceptă la plată pentru Emiliano 4 milioane de lei, în loc de 900.000 de lei! 

Măgăria următoare. Contractul inițial cu Emiliano fiind de 33 milioane de lei, diferența de lucrări neexecutate, în valoare de 23 milioane de lei, este rescoasă la licitație… cu suma de 39 milioane de lei! Și se atribuie aceluiași antreprenor (Bejeriță), sub o altă firmă, M.V.M.”, arată Romeo Dunca.

Acesta face încă o dezvăluire: Sub umbrela actualei conduceri a Consiliului Județean, la Aquacaraș au fost angajate în ultimele zile două persoane cu probleme penale. Victor Naidan, fost arhitect șef al județului și director executiv în CJ, suspendat din funcție odată ce a devenit inculpat sub acuzația de fraudare de fonduri europene, este acum angajat pe funcția de Manager Proiecte la Aquacaraș! Iar Romică Anculia, condamnat la 7 ani de închisoare pentru multiple infracțiuni de corupție ca director APIA, este acum șef Serviciu Strategii la Aquacaraș! Întrebat despre toate acestea la dezbaterea publică, Hurduzeu s-a făcut că plouă!

„Cred că oamenii au înțeles că acum, în acest județ, odată cu votul din 27 septembrie, se poate produce schimbarea!”, concluzionează Romeo Dunca.

 

 

(P.E.)

Facebook Comments

Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite