Romeo Dunca îi dovedește pe Isac și Hurduzeu. „Oamenii nu mai cred în cei care tot ce îi recomandă sunt slugărnicia și o șiră a spinării șubredă”

 

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin Romeo Dunca demonstrează că vicepreședintele Marius Isac are un caracter duplicitar: una susține în instanță, alta spune în public.

 

Marius Isac face pe dracu-n patru să rămână în funcția de vicepreședinte CJ, ajuns acolo ca membru PNL, și să primească după alegerile locale o funcție în administrație de la PSD.

 

Atacând în instanță hotărârea din 20 octombrie 2023 a Colegiului Director al PNL Caraș-Severin privind excluderea sa din partid, proces aflat încă pe rol, Marius Isac ține cu dinții de calitatea de membru PNL și, odată cu aceasta, de funcția de vicepreședinte CJ, pentru care acum are susținerea PSD. Ce s-a întâmplat ieri demonstrează caracterul duplicitar al acestui politician: s-a fotografiat alături de președintele social-democraților cărășeni, Silviu Hurduzeu, în biroul său de la CJ, sub sigla PSD de pe peretele zugrăvit în roșu la indicațiile liberalului Romeo Dunca, și a postat pe Facebook o fotografie, cu comentariul: „M-am alăturat Partidului Social Democrat pentru că eu cred în oameni serioși, precum Silviu Hurduzeu. (…) nu mă deranjează deloc că în biroul meu este sigla partidului cu care am ales să merg mai departe. Dar stau și mă întreb dacă cei care au făcut această lucrare au respectat legislatia în vigoare (solicitare, achiziție, executare)?!”. Așadar, în instanță Isac se declară liberal, iar în public, probabil la cererea noului său șef politic, recunoaște că face parte din echipa PSD.

 

 

Postarea lui Isac și fotografiile (devenite două) făcute în biroul vicepreședintelui CJ au fost distribuite în aceeași zi de Hurduzeu, iar comentariul acestuia este în aceeași notă: „Isac s-a alăturat celei mai puternice şi serioase formațiuni politice din Caraş Severin, Partidul Social Democrat. Aşa cum fac, de altfel, tot mai mulți oameni cu scaun la cap care înțeleg că județul nostru trebuie să se dezvolte prin muncă şi proiecte. S-a terminat epoca experimentelor cu zănatici şi a haosului. Ca să înțelegeți mai bine atmosfera din Consiliul Județean, puteți vedea câteva poze cu felul în care a înțeles puberul întârziat de la PNL, Romeo Dunca, să cheltuiască banii cărăşenilor: i-a vopsit peretele biroului lui Marius Isac în roşu şi i-a pus sigla PSD”.

 

Romeo Dunca: „Este o mizerie”

 

Cele două ieșiri publice ale lui Isac și Hurduzeu i-au oferit prilejul lui Romeo Dunca să spună încă o dată lucrurilor pe nume: „În ultimele zile am văzut tot felul de postări și exprimări la adresa mea. Disperate cumva, motivul disperării știindu-l bine cei care se exprimă public. Oamenii însă nu mai cred în cei care tot ce îi recomandă sunt slugărnicia și o șiră a spinării șubredă. Și aici mă refer la președintele PSD Caraș-Severin și la Marius Isac.”

 

Iar apoi, liberalul aflat în fruntea CJ arată cum și-a dat arama pe față pe vicele Isac: „În momentul în care am citit acțiunea făcută în instanță de vicepreședintele Marius Isac, în care apărea scris negru pe alb de mai multe ori că acesta, cu lacrimi de crocodil, implora instanța să nu permită excluderea acestuia din PNL pe motiv că nu a greșit grav și repetat, a încolțit în mine o dorință: aceea de a arăta instanței o fotografie mai grăitoare decât o mie de cuvinte. Dar, așa cum am mai pățit când eram mic și mergeam la pescuit să prind un clean, și mă trezeam în cârlig cu un sneider agățat de burtă, de data asta m-am trezit cu doi. O fotografie în care Isac își contrazice, cu zâmbetul larg, toate lacrimile din instanță.

Prezint alăturat și acțiunea cu milogeala din instanță (AICI, n.r.) pentru că doar aici, în mod clar și rușinos, se poate vedea jumătatea de măsura și minciuna luată în brațe la nivel de virtute, de altă piesă PSD. Repet! Nu e o rușine să fii membru PSD. Chiar e normal ca orice om care dorește să se regăsească sub o culoare politică din cele legal existente e liber să o facă. Nu-ți mai place o culoare politică? Nici o problemă. Îți dai demisia și pleci unde dorești. Dar să procedezi cum a făcut Marius Isac este o mizerie. Nu ai cum să îți bați joc de cei care te-au onorat cu speranța și încrederea lor și te-au trimis, prin singurul mod democratic avut la îndemână, să reprezinți în plenul Consiliului Județean dorința lor. Adică aceea de a vota cum dorește grupul PNL.

Să faci altfel este o rușine. Așa cum e o rușine să minți. Însă acest lucru se învață în primii ani de existență de la părinți, iar tu ca părinte ai obligația să îți educi urmașii să fie corecți.

Așadar, rog cititorii să înțeleagă și să judece pentru ei dacă expresia scrisă în mod repetat în acțiunea mincinoasă depusă la instanță, conform căreia … NU AM ÎNCĂLCAT GRAV … regulamentul partidului (care ți-a acordat maxim de încredere și miile de cetățeni pe care i-ai mințit înainte de alegeri), nu contravine cu fotografia postată cu lipsă de respect față de cei care te-au ales ca membru PNL. Și mai ai și o mândrie prostească, râzând la cel care aparține unui alt partid în fața căruia ai fost trântit pe post de preș, total opusă umilinței cu care te adresezi instanței.”

 

De la Marius Isac la prim-procurorul Otilia Isac, via Hurduzeu

 

Romeo Dunca prezintă în continuare trei așa-zise „anomalii” care ar trebui să pună pe gânduri orice persoană de bună-credință:

 

„În ultimele trei zile am aflat trei lucruri pe care eu nu le înțeleg.

  1. Marius Isac, vicepreședinte PNL, onorat de mii de cetățeni (ortodocși și baptiști) prin votul exprimat și respectat de toți colegii de partid care au votat favorabil atunci când a fost pus vicepreședinte, minte instanța spunând că nu e nimic grav că a plecat la un alt partid.
  2. Președintele PSD CS declară cu nonșalanță că nu era treaba lui să readucă în bugetul județului 550.000 euro asupra cărora, bani și bunuri, procuratura pune și sechestru la dispoziția ordonatorului principal de credite. Dar a cui treabă o fi fost? Când cineva îți fură din casă o fi grija vecinului să recupereze paguba?
  3. Prim procurorul Isac Otilia (coincidență de nume cu Marius Isac, n.r.), unsă pe funcție în cine știe ce conjunctură, favorizează din neștiință sau complicitate, dictate probabil de obligații de puțini știute, pe fostul președinte de CJ și întârzie cu doi ani trimiterea unei spețe simple și clare ca și competență, clasând un dosar în mod nelegal, nefiind de competența acestui parchet pe care în mod părtinitor îl conduce.

Îmi asum tot ce am spus. Iar dacă la viitoarele alegeri, simpatizanții celor trei mă vor trimite acasă și îl vor prefera pe Hurduzeu, atunci nici nu e păcat. Pentru că cei care doresc un astfel de mod de lucru înseamnă că sunt fie mai numeroși, fie mai motivați de a ieși la vot, față de cei cărora toate aceste anomalii, care ne-au îmbolnăvit țara, li se par nefirești.”

 

 

Cât privește zugrăvirea în roșu a biroului lui Isac și „plantarea” pe perete a siglei PSD cu cei trei trandafiri, Romeo Dunca îi liniștește pe Isac și Hurduzeu – politicianul brusc lovit de grija banului public. „Nu căutați comenzi, referate sau facturi achitate din banul public pentru precisa încadrare a coloristicii încăperii cu simpatiile vicepreședintelui, le transmite Dunca. Nu am făcut decât să aranjez lucrurile după crezul meu personal, plătind cu bani privați corectarea situației. Iar dacă am încălcat o mică clauză a regulamentului, asta e. În niciun caz nu am provocat vreo suferință cuiva. Să nu uităm că Marius Isac a jurat să voteze pentru cetățeni dar a luat banii și de la Reșița și de la Oravița pentru ca așa avea subiectul la examen. Cel politic, nu cel pe care l-a trucat deja și care a fost dat în fața alegătorilor”.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available