120 de milioane de lei, capitalul de pornire a activității la noua Uzină de Construcții de Mașini

 

În cadrul Adunării Generale a Acționarilor Hidroelectrica, ieri, 22 ianuarie, a fost aprobată tranzacția de preluare a companiei U.C.M. Reșița S.A., anunță reprezentanții Hidroelectrica.

 

Convocată în ședință extraordinară, așa cum anticipam încă de luna trecută, AGA Hidroelectrica a aprobat ieri termenii contractului-cadru privind transferul de afacere de la UCM Reșița către Hidroelectrica, care fusese semnat pe 8 decembrie 2023. Prețul total pentru transferul dreptului de proprietate asupra afacerii și asupra tuturor bunurilor care intră în perimetrul tranzacției a rămas neschimbat: 67.879.000 lei.

 

Acționarii Hidroelectrica au aprobat tranzacția și documentele tranzacției privind preluarea afacerii de la UCM Reșița, precum și împuternicirea Directoratului Hidroelectrica pentru a efectua demersurile necesare finalizării și semnării documentelor privind încheierea și finalizarea transferului de afacere. Potrivit contractului, transferul de afacere include preluarea platformelor de producție industrială ABC și Câlnicel (parțial), integrarea specialiștilor uzinei (proiectare, tehnologie și execuție), asimilarea know-how-ului aferent proiectelor și a documentațiilor din arhiva UCM Reșița, preluarea mașinilor-unelte și a utilajelor necesare pentru executarea de echipamente noi, reparații și retehnologizări.

 

CITEȘTE ȘI: S-a parafat: UCM Reșița, preluată de Hidroelectrica. Contractul-cadru al tranzacției de 68.000.000 de lei a fost semnat astăzi. UPDATE: Ioan Popa: „Calvarul a luat sfârșit!”

 

„O dată cu această investiție, U.C.M. Reșița urmează să devină «Uzina de Construcții Mașini Hidroenergetice S.R.L.», cu principalul obiect de activitate fabricarea de motoare și turbine. Integrarea UCM în Hidroserv va aduce un mare aport pentru Hidroelectrica în ceea ce privește lucrările de mentenanță și reprezintă un moment foarte important în calendarul pentru anul 2024. Întreaga echipă managerială este pregătită să implementeze toate demersurile necesare finalizării transferului de business.”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Hidroelectrica.

 

Capitalul social al UCMH va fi de 119.650.000 lei, urmând să fie subscris și vărsat integral de Hidroelectrica în calitate de asociat unic. Directoratul Hidroelectrica a fost împuternicit ieri să efectueze demersurile necesare în vederea constituirii și funcționării noii societăți, inclusiv determinarea obiectului secundar de activitate și numirea membrilor organelor de conducere ale acesteia.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available