Romeo Dunca, președintele CJ Caraș-Severin: „Când sunt nevoile cetățenilor, nu ne uităm la bani”. Stația de epurare de la Jupa, pusă în funcțiune [FOTO]

Deși cartierul Jupa al municipiului Caransebeș avea realizată, cu finanțare europeană, o stație modernă de epurare a apelor uzate de aproape un deceniu, aceasta a fost pusă în funcțiune abia astăzi de către Aquacaraș.

Neinaugurată la momentul recepției, stația de epurare a avut nevoie în timp de lucrări suplimentare, apărând mereu discuții între Consiliul Județean, Aquacaraș și Primăria Caransebeș cu privire la costul acestor lucrări. Actualul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, spune că a luat „taurul de coarne” și a decis că „nevoile oamenilor sunt mai importante. Dacă erau sume pe care nu le puteam acoperi, atunci sigur, dar așa, un pic de lucru, un pic de bănuți, am terminat treaba și gata!”.

Întrebat de jurnaliști cât a costat toată lucrarea de punere în funcțiune, după atâția ani, tot Dunca a declarat că „în jur de 100.000 de lei, deci n-a fost o sumă enormă! Și gata, merge! Nu mai trebuie cu vidanja toată ziua. Acum au timp să se certe în instanță cine plătește, cine a fost de vină, dar oamenii merg, trag apa și merge”.

Stația este una modernă, în două trepte, o treaptă mecanică și una biologică și reduce aproape la zero poluarea emisarului care este chiar râul Timiș. „Este vorba despre o stație modulară care procesează până la 50 mc/h. Este una dintre stațiile moderne făcute pentru a epura, iar calitatea apei ce iese în emisar să fie în cele mai bune condiții și de cea mai bună calitate. Sunt anumite procese care se desfășoară în acest modul, cu toate că îl vedeți așa de mic, are un proces biologic în care anumite bacterii își fac treaba pentru a aduce apa în parametri”, ne-a declarat ing. Marius Boeru, șeful Serviciului Epurare al SC Aquacaraș SA.

Momentul, departe de a fi unul festiv, a reușit să-i aducă împreună și pe primarul Felix Borcean cu viceprimarul Bebe Pasere, ba chiar și cu Romeo Dunca.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite