A fost Plan Roșu de intervenție în Caraș-Severin! Un autocar cu 16 pasageri s-a răsturnat între Lățunaș și Comorâște

Șase persoane au ajuns în această după-amiază la spitalul din Oravița după ce autocarul în care se aflau s-a răsturnat în afara părții carosabile, pe Drumul Național 57, între localitățile Lățunaș și Comorâște. Având în vedere numărul de persoane implicate, pentru gestionarea eficientă a intervenției a fost activat Planul Roșu la nivelul județului.

În jurul orei 16, printr-un apel la numărul unic de urgență 112 a fost anunțată producerea unui accident rutier în apropierea localității Comorâște. Un autocar în care se aflau 16 pasageri și care circula din direcția Timișoara către Oravița s-a răsturnat în afara carosabilului, după ce șoferul a pierdut controlul asupra direcției de mers. „Având în vedere numărul de persoane implicate, pentru gestionarea eficientă a intervenției a fost activat Planul Roșu la nivelul județului. Pentru acordarea asistenței medicale de urgență, la locul accidentului au intervenit o autospecială pentru transport victime multiple, două ambulanțe SMURD și trei ambulanțe din cadrul Serviciul Județean de Ambulanță. Totodată, în sprijinul echipajelor s-au deplasat și două mașini de stingere”, informează purtătorul de cuvânt al ISU Semenic, sublocotenent Adrian Manofu.

Cei 16 pasageri ai autocarului, care s-au autoevacuat până la sosirea echipajelor, au fost evaluați medical, iar șase dintre aceștia, în stare stabilă, au fost transportați la Compartimentul Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Orășenesc Oravița, în vederea evaluării medicale mai amănunțite. Șoferul și ceilalți pasageri ai autocarului nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

„Polițiștii care au efectuat cercetarea la fața locului urmează să stabilească cu exactitate împrejurările în care s-a produs evenimentul rutier”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, inspector principal de poliție Alina Boeru. Planul Roșu a fost dezactivat la ora 16.50.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite