Romeo Dunca primește garanții guvernamentale. Banii pentru reabilitarea drumurilor din Caraș-Severin se vor aloca „la cerere”

Proiectele pe care noul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, le are pentru reabilitarea și dezvoltarea infrastructurii rutiere din județ vor beneficia de sprijin guvernamental.

Romeo Dunca a afirmat, în repetate rânduri, încă din timpul campaniei electorale pentru alegerile locale, că printre primele lucruri pe care le va face după ce va câștiga președinția Consiliului Județean Caraș-Severin va fi să verifice activitatea Direcției de Drumuri Județene, de la modul în care au fost atribuite contractele până la cum au fost executate lucrările, dat fiind faptul că infrastructura rutieră din județ este, cu mici excepții, jalnică. Și s-a ținut de promisiune, la câteva zile de la câștigarea alegerilor făcând, la fața locului, adică la sediul Direcției de Drumuri Județene, o primă analiză în urma căreia a vorbit chiar despre desființarea acestei structuri ineficiente și inutile.

Iar aceste demersuri ale lui Romeo Dunca de a face curățenie în județ sunt susținute la nivel central. „Infrastructura din județul Caraș-Severin lasă de dorit. Este un fapt cunoscut de toată lumea. Fie nu s-au făcut investiții, fie, dacă s-au făcut, s-au făcut, să nu zic prost, zic mai puțin corect. În acest sens, vă garantez că noul președinte al Consiliului Județean va lua toate măsurile necesare pentru reglementarea și corectarea tuturor lucrărilor care nu au fost făcute corect. În același timp, va veni cu proiecte de infrastructură pe care le va susține Guvernul Ludovic Orban și domnul ministru al Dezvoltării, Ion Ștefan, împreună cu toți cei care pot pune umărul la aceste investiții, și aici mă refer inclusiv la Ministerul Fondurilor Europene. Așadar, după ședința de învestire de săptămâna viitoare (a noului președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, n.r.), vă garantez că se va schimba foarte mult această perspectivă față de infrastructura din Caraș-Severin”, a afirmat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, în conferința de presă pe care a susținut-o săptămâna trecută la Slatina Nera. Acesta a precizat că există un masterplan la nivel guvernamental și va fi elaborat și un plan de dezvoltare a infrastructurii la nivel județean astfel încât în următorii patru ani să existe o gândire unitară de dezvoltare a infrastructurii de drumuri naționale și județene.

Prezent la conferința de presă, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, a spus că bani pentru infrastructura rutieră sunt, tot ceea ce trebuie să facă reprezentanții administrațiilor locale și județene fiind să îi solicite la minister. „Compania Națională de Investiții deja derulează programul prin care vom reabilita 20.000 de kilometri de drumuri locale și 7.000 de kilometri de drumuri județene. Pentru a putea să reabiliteze aceste drumuri, Compania Națională de Investiții are nevoie în primul rând de o cerere. Dacă nu există această cerere, Compania Națională de Investiții nu poate veni să reabiliteze. Până astăzi sunt 1.208 cereri aprobate și introduse pe lista sinteză”, a declarat ministrul Ion Ștefan.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite