Roș-negrii au învins la Miercurea Ciuc. Însă nu roș-negrii care voiam noi…

Astăzi, la reluarea campionatului ligii secunde la fotbal, CSM Reșița a pierdut pe terenul din Miercurea Ciuc al echipei FK Csikszereda. A fost 2-0 pentru gazde, la capătul unui meci în care bănățenii au ratat o lovitură de la 11 metri.

După patru victorii, un egal și o înfrângere înregistrate de rosso-neri în meciurile de pregătire, antrenorul Alin Minteuan nu a riscat să anunțe un obiectiv ceva mai îndrăzneț pentru finalul sezonului regulat. Aflată la șapte poziții și cinci puncte distanță de zona play-off, însă rămânând de jucat doar șase etape, tehnicianul clujean declara, pe bună dreptate, că totul depinde de rezultatul meciului de la Miercurea Ciuc: „După partida din deplasare, de la Csikszereda, vom trage linie și astfel vom vedea ce obiectiv ne stabilim. Ținând cont de situația din clasament, acesta ar trebui să fie evitarea de la retrogradare, dar să vedem…”, spunea Minteuan, gândindu-se că o victorie la Csikszereda ar putea oferi Reșiței șanse reale de a intra în lupta pentru locurile de play-off.

Dar roș-negrii noștri, în echipament galben-negru, au început prost meciul împotriva roș-negrilor din Mircurea Ciuc. Cu gol încasat după doar un minut și 25 de secunde! Centrare de pe partea stângă la colțul scurt, mingea este deviată în 6 metri la Schieb, care preia pe piept dintre doi adversari (Chera și Sălcianu) și trimite în vinclul porții lui Cobrea. Un gol la care portarul rosso-nero nu putea face nimic, la fel cum avea să se întâmple și la următoarea reușită ciucană. Care a venit și ea repede (min. 31). După un atac prelungit al gazdelor, mingea ajunge la 25 de metri de poartă, tot pe flancul stâng, la Casiadi. Acesta centrează în spatele izolatului David Kelemen, atacantul lui Csikszereda se desprinde de marcajul lui Sălcianu, sprintează înapoi spre minge, „la întâlnire”, și reia cu capul, pe spate, la colțul lung. Un gol de generic, la capătul unei faze lucrate la antrenament, dar care nu ar fi putut avea sorți de izbândă fără o finalizare de excepție.

Jucătorii lui Minteuan puteau relansa rapid partida, la doar 5 minute după golul de 2-0. Buș este lansat în careu pe dreapta, portarul Rybansky iese neglijent, plonjează decisiv la picioarele lui Laurențiu, acesta protejează bine balonul înaintea contactului și obține astfel un penalty indiscutabil. Lovitura de pedeapsă este executată de Astafei, care trimite însă în transversală.

Repriza secundă s-a jucat în special în jumătatea de teren a gazdelor, dar reșițenii nu au reușit să fructifice niciuna din ocaziile de gol avute. Rosso-nerii încep, așadar, cu stângul seria de șase jocuri dinaintea… play-out-ului. Etapa următoare, la Reșița vine Dunărea Călărași, un alt adversar care vizează play-off-ul.

CSM Reșița: Cobrea – L. Acka, Dudea, Sălcianu, Al. Sima – Breșneni, Chera, Boboc, Nini Popescu (46, Al. Dulca), Laurențiu Buș – Astafei (78, Matiș). Rezerve: Zimmermann, Dumitraș, Szijj, Ad. Ilie, Brînzan, Visnakovs, Cristodulo.

Sursă foto: captură Youtube

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite