UPDATE. Rosso-nerii au reluat pregătirile. Primul meci amical, azi, cu Poli Timișoara

Reunit de o săptămână, lotul fotbaliștilor rosso-neri se pregătește să intre în cantonament la Reșița. Până atunci, echipa antrenată de Alin Minteuan va juca două meciuri amicale.

Cu o lună înaintea reluării campionatului ligii secunde, astăzi, de la ora 13, CSM Reșița are programat un meci amical pe stadionul din Valea Domanului, cu Politehnica Timișoara. Iar sâmbătă va juca la Deva, cu Cetate, formație de liga a treia.

Despre programul de pregătire ne-a vorbit președintele clubului, Cristi Bobar: „De luni intrăm în cantonament la baza proprie. Am hotărât să nu plecăm nicăieri, pentru că nu are rost să facem lucrurile cu jumătăți de măsură. În Antalya nu putem merge din cauza Covidului, la Herculane sau la Băile Felix nu am avea teren de antrenament, or antrenamentul este prioritar. Așa că am picat de acord cu antrenorul Alin Minteuan să rămânem aici, la Reșița, unde avem condiții bune și, în plus, cheltuielile sunt mai mici. Așadar, cantonamentul se va face aici, cu două antrenamente pe zi și vor mai urma meciuri de pregătire cu Ripensia Timișoara, cu FC U Craiova, cu Progresul Ezeriș”.

„O șansă mare pentru juniori”

În privința lotului de jucători, am aflat că trei dintre aceștia își caută în prezent echipă, Minteuan transmițându-le că nu se mai bazează pe serviciile lor. În schimb, mai mulți juniori fac pregătirea cu echipa mare. Este vorba despre Paul Mereu – despre care Bobar spune că este „un portar foarte talentat, 1,90 înălțime și calități deosebite, dar mai trebuie lucrat cu el (născut în 2005)” –, Spânu (2002), Rimovici (2003), Negru (2003), Mihali (2005), Găman (2002), Veca (2002), „un băiat care a făcut junioratul în Germania, iar familia lui s-a întors acum în Reșița”, și Cristodulă (2003), „un atacant de loturile naționale”, revenit acasă de la Poli Timișoara. Câți dintre aceștia vor rămâne în lotul lui Minteuan? „Noi încercăm să-i ținem pe toți, dacă se poate, lângă echipa mare. Este o șansă mare pentru ei, dar fiecare trebuie să fie conștient de șansa asta oferită de club”, spune Bobar.

„Simțim lipsa suporterilor din tribune”

Din campionatul regulat mai sunt de jucat șase etape. Aflați pe locul 14 (din 21 de echipe), cu 18 puncte (14 meciuri jucate), roș-negrii vor avea de disputat prima partidă în 20 februarie, la FK Csikszereda (locul 8), iar următoarea, acasă, cu Dunărea Călărași (4).

„Mi-aș dori foarte mult ca suporterii să poată reveni în tribune, pentru că jucătorii simt lipsa lor. Suporterii sunt și ei nerăbdători, și-au cumpărat abonamente, bilete virtuale, s-au vândut câteva mii. Pe un stadion ca al nostru, destul de mare, cred eu că ar putea intra 1000 sau 2000 de spectatori, în condiții de siguranță chiar și în această perioadă de pandemie. Pentru că e spațiu deschis, și dacă tot se țin alte evenimente sau ședințe în săli, cu atât mai mult s-ar putea face un protocol bine gândit, între federație și ministerele de resort, care să permită unui număr de spectatori accesul la meciuri”, ne-a mai declarat președintele clubului reșițean. Și-nclinăm să-i dăm dreptate.

Sursă foto: Facebook CSM Reșița

UPDATE 1, ora 14

CSM Reșița conduce la pauză cu 1-0 pe ASU Poli Timișoara, prin golul marcat de Matiș în finalul primei reprize. Meciul se joacă pe terenul sintetic din Valea Domanului.

UPDATE 2, ora 15.10

Scor final: 3-1 în favoarea rosso-nerilor. Pentru CSM Reșița au mai înscris Chera (min. 71) și Astafei (min 83, din penalty). S-au jucat două reprize a câte 50 de minute.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite