Rosso-nerii, prestație onorabilă în Cupa României. Suporterii, din nou la înălțime

 

CSM Reșița a fost eliminată din Cupa României după înfrângerea suferită ieri după-amiază, în Valea Domanului, în disputa cu CS Mioveni, scor 0-4.

 

Ieri după-masă, Reșița a devenit din nou cetatea fotbalului din Banatul de Munte. Peste două mii de suporteri au venit să vadă la lucru echipa antrenată de Cheregi, mai ales că rosso-nerii întâlneau în această fază a Cupei României o echipă din prima ligă, CS Mioveni. Mulți au sperat că fotbaliștii reșițeni pot furniza o surpriză, însă diferența dintre liga a 3-a și superligă avea să fie evidentă și în meciul de ieri. Din minutul 23, Mioveniul a trecut în avantaj în Valea Domanului, după un gol marcat de Valentin Coșereanu cu capul. Jucătorii echipei din Mioveni au mai avut câteva ocazii, prin Krasniqi și Buziuc. CSM Reșița și-a creat o ocazie importantă abia în minutul 40, când fostul rapidist Drăghiceanu a trimis puțin pe lângă poartă din lovitură liberă. Chiar înainte de finalul primei reprize, Buziuc a fost faultat de Ardei în careu, iar din penalty-ul acordat Cornel Ene a majorat diferența pe tabelă la două goluri.

 

Călin Cheregi a făcut trei modificări la pauză, în speranța că-i va surprinde pe elevii lui Flavius Stoican, dar în zadar pentru rosso-neri pe tabela de scor. Din minutul 52, avantajul argeșenilor a crescut, după un gol reușit de Blerim Krasniqi, în urma unei pase primite de la Blănaru. Fotbaliștii reșițeni au avut o altă ocazie importantă tot din fază fixă, în minutul 64, după o lovitură liberă bătută de Bărboianu, când balonul a fost respins de pe traiectoria porții în corner. Scorul final l-a stabilit în minutul 75 Andrei Burlacu, prietenul fiicei antrenorului său, după ce a scăpat singur cu Zimmermann.

 

Sunt puțin dezamăgit de faptul că am pierdut, dar, în același timp, vreau să-i felicit pe jucători pentru ceea ce au arătat. Am încercat să ne ridicăm la valoarea adversarului, un adversar de Liga 1. Știam că este un adversar cu jucători de calitate. Mă bucură nespus de mult reacția de după meci a spectatorilor, a galeriei, care ne-au aplaudat și ne încurajează în continuare, ceea ce ne dă încredere pe viitor că vom face lucrurile mult mai bune decât le-am făcut azi. Un teren greu, care ne-a obturat ceea ce suntem obișnuiți să jucăm. Dar trebuie să avem capul sus. Noi trebuie să o luăm de la capăt, să ne focusăm pe campionat și să vedem ceea ce urmează în continuare”, a fost analiza lui Cheregi.

 

CSM Reșița: Zimmermann, Bărboianu, Ardei, Rimovecz, Fota, I. Popescu (Curescu 46′), Breșneni (cpt.), Rob. Petre (Velcotă 46′, Erhard 78′), Drăghiceanu, Al. Negru (Chera 46′), Gakou (Avramovici 60′). Rezerve: Căpățână, Veca, Domil, Szijj.

 

CS Mioveni: Fl. Croitoru, Oancea (Rădescu 66′), Scarlatache (cpt.) (Al. Iacob 60′), C. Ene, D. Șerbănică, Blănaru (Andr. Burlacu 60′), Andr. Panait, D. Toma, Coșereanu (Carnat 60′), Buziuc, Krasniqi (Kabananga 83′). Rezerve: Popescu, Burnea, Lixandru, Dumitru.

 

CSM Reșița părăsește această ediție a Cupei României în faza Play-off-ului, după ce rosso-nerii au trecut de Voinţa Lupac (Liga 3), cu 6-0, în Turul 2, și Poli Timișoara (Liga 2), cu 2-0, în Turul 3. Echipa din Valea Domanului se poate concentra de acum înainte numai pe campionat, unde după primele cinci etape este lider în Seria a 8-a a Ligii 3 cu maximum de puncte, 15. Sâmbătă, 1 octombrie, de la ora 15:00, rosso-nerii din Banat vor întâlni pe teren propriu Pobeta Star Bisnov (locul 2, 12 puncte).

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite