UPDATE. S-a chiulit pe capete la simularea examenului de Bacalaureat, în Caraș-Severin

 

Simularea examenului național de Bacalaureat a început astăzi, 4 martie, cu proba scrisă la Limba și literatura română.

 

În Caraș-Severin, 2.044 de elevi – 1.473 din clasa a XII-a și 571 din clasa a XIII-a – erau așteptați, astăzi, să susțină proba scrisă la Limba și literatură română în cadrul simulării examenului național de Bacalaureat, însă aproape 35% dintre aceștia nu s-au prezentat în centrele de evaluare. Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ), 699 de liceeni au lipsit de la prima probă.

 

„Numărul mare de absenți provine din rândul elevilor de clasa a XIII-a, învățământ seral. În județul Caraș-Severin sunt de 27 centre de examen. În timpul primei probe nu au au fost înregistrate evenimente”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin, Ion Moatăr.

 

Simularea examenului național de Bacalaureat va continua mâine, 5 martie, cu proba obligatorie a profilului. Miercuri, 6 martie, este programată proba la alegere a profilului şi specializării, iar joi, 7 martie, proba de Limba şi literatura maternă. Comunicarea rezultatelor se va face pe 15 martie.

 

UPDATE – 5 martie, ora 13.30

 

Și cea de-a doua probă scrisă a simulării examenului național de Bacalaureat – proba obligatorie a profilului – s-a desfășurat tot sub semnul absenteismului. În cele 27 de centre de examen din Caraș-Severin s-au prezentat 1.318 de elevi de clasa a XII-a și a XIII-a, numărul absenților fiind de 726. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean, nu au fost înregistrate incidente.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available