S-a dat startul la sezonul de schi în Banatul Montan. Muntele Mic „a luat fața” Semenicului

 

Anul acesta, Muntele Mic este cel care deschide sezonul de schi în Banatul Montan. Deocamdată sunt funcționale doar două pârtii – Nordica și Borlova – unde astăzi s-a putut schia pentru prima dată în sezonul de iarnă 2021-2022.

 

Ninsoarea căzută în ultima vreme, temperaturile prielnice și puțin ajutor din partea tunurilor de zăpadă artificială au făcut posibilă deschiderea sezonului de schi în stațiunea Muntele Mic începând de astăzi, 4 decembrie.

 

Administratorii pârtiei Nordica de pe Muntele Mic – echipa weSKI – au început pregătirile încă de la sfârșitul lunii noiembrie, de la prima ninsoare mai serioasă din acest sezon. În urmă cu o săptămână, au pornit tunurile de zăpadă, joi au bătut pârtia, ieri a nins și s-au mai așternut 10 cm de zăpadă naturală proaspătă, iar în această dimineață, instalația de teleschi a fost pornită și primii schiori au putut testa zăpada.

 

„Pârtia nu este într-o stare excelentă ca în plin sezon, dar, știind cât de nerăbdători suntem cu toții să ne dăm, am hotărât să deschidem mai repede”, anunță echipa weSKI. În ceea ce privește skipass-urile pentru Nordica, acestea pot fi achiziționate de la baza pârtiei.

 

Și pârtia Borlova a fost pregătită pentru a-i primi pe primii schiori din acest sezon, iar în cursul după-amiezii a fost pornită și instalația de teleschi.

 

Stratul de zăpadă pe Muntele Mic măsoară aproximativ 25 de centimetri, iar drumul spre stațiunea montană este curățat în condiții de iarnă.

 

 

În cealaltă zonă montană a Banatului unde sunt amenajate pârtii – Semenic –, stratul de zăpadă nu depășește 10 centimetri, deci, deocamdată, nu sunt condiții pentru schi. Dar doritorii pot urca pe munte încă de acum pentru săniuș.

 

Ninsorile anunțate pentru zilele următoare vor oferi însă pasionaților de schi șansa de a testa încă din acest sezon noile pârtii de pe Semenic, cuprinse în proiectul de dezvoltare a zonei turistice Semenic-Crivaia implementat de Primăria Reșița în colaborare cu Consiliul Județean Caraș-Severin și Primăria Văliug. Acesta prevede realizarea unui domeniu schiabil cu 12 kilometri de pârtii, din care 9 kilometri de pârtii noi, cu telegondolă și tunuri de zăpadă, precum și amenajarea unor alte facilități de agrement: parc de aventură, centru de sport nautic, trasee de drumeții, restaurante.

 

„În această iarnă, dacă Dumnezeu ne dă zăpadă, se va putea coborî pe aceste pârtii de schi, astfel că cei care sunt iubitori de munte vor putea vedea cum se coboară pe un domeniu schiabil civilizat”, a afirmat primarul Ioan Popa. Anunțul făcut de edilul Reșiței a fost întărit și de președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca, care a declarat că, „în acest an, schiorii vor înțelege ce mare pas a făcut zona Semenic prin aceste pârtii foarte bune, foarte frumoase, foarte bine poziționate, cu lungimi între patru și șase kilometri”.

 

Visit Caraș-Severin

 

O aplicație pentru fiecare locație. Turiștii care vizitează Banatul Montan au la dispoziție aplicația „Visit Caras-Severin”, care include obiective turistice de interes național și local, trasee, unități de cazare, evenimente și multe alte informații utile. Aplicația „Visit Caras-Severin”, realizată de Consiliul Județean și având disponibile versiuni în limbile română și engleză, este programată să ruleze pe platformele Android și IOS.

 

„Să (re)descoperim Banatul Montan!”

– un proiect resita.ro de promovare a Banatului Montan –

 

Sursă foto: FB weSKI – Muntele Mic

 

Facebook Comments

Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite