S-a dat startul sezonului de schi și la Văliug

Pârtia de schi de la Casa Baraj a găzduit la sfârșitul săptămânii sute de turiști veniți de peste tot! Distracția, muzica și voia bună au fost cuvintele de ordine pe pârtie, dar și în toată stațiunea Crivaia. Iubitorii de zăpadă s-au putut bucura din plin de aceste zile hibernale, fie că au ales schiurile, placa sau tradiționala sanie.

În ultimele două weekenduri stațiunile montane au fost la mare căutare, numărul de turiști veniți pentru o zi sau două fiind în creștere față de anii precedenți, amănunt încurajator și îmbucurător pentru antrenorii de schi, precum și pentru întreprinzătorii cu afaceri locale care vizează servicii pentru turiști. De la vin fiert la delicatese germane, turiștii pot găsi aproape tot ce au nevoie pentru ca o zi de schi să poată fi numită perfectă.

Școala de schi „Sports Frontier”, înființată în anul 2018, își continuă activitatea în stațiunea Văliug, unde vin din ce în ce mai mulți iubitori de schi alpin. Școala este echipată cu antrenori experimentați, echipamente complete: costum impermeabil care are o membrană rezistentă la frig, o pereche de clăpari, o pereche de schiuri, bețe, recomandată fiind și casca de protecție specială pentru schi împreună cu o pereche de ochelari. În cazul în care lipsește acest echipament, stațiunea beneficiază de centre de închirieri dotate cu astfel de echipamente sportive.

„Pentru turiștii fără experiență în domeniul schiului, și chiar în domeniul turismului montan, am un sfat important: să nu se aventureze pe pârtii fără minimul de cunoștințe necesare în sportul de alunecare pe zăpadă, recomand cu cea mai mare căldură să apeleze la serviciile școlilor de schi, pentru că nu e un sport ușor și nici unul iertător, accidentările pot apărea foarte ușor, iar pe lângă faptul că își periclitează propria sănătate, mai pot deveni și un impediment sau un pericol pentru cei din jur”, a declarat patronul școlii de schi, Alin Tulburean.

Pârtia a fost plină de vizitatori, copii, părinți, care s-au bucurat de un strat consistent de zăpadă, vreme însorită, muzică și mâncare bună. În ceea ce privește respectarea măsurilor de siguranță, acestea au fost respectate pe cât posibil.

Școala de schi „Sports Frontier” oferă servicii individuale, instructorul având câte un singur elev în timpul cursului, evitând instrucția în grupuri. „Sports Frontier” te provoacă să încerci un sport nou, un sport frumos care devine din ce în ce mai popular la nivel național!

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite