Suntem prezenți și pe

Urban

S-a semnat finanțarea pentru reabilitarea Gradiniței cu Program Prelungit Floarea Soarelui

Publicat cu

pe

Primaria Municipiului Reșița a semnat contractul de finanțare pentru proiectul de reabilitare a Gradiniței cu Program Prelungit Floarea Soarelui. Valoarea totala a proiectului este de 3.534.827,95 lei.

Principalele lucrări de intervenție:

 • consolidarea elementelor structurale;
 • înlocuirea acoperișului tip șarpantă cu unul tip terasă;
 • crearea de facilități pentru persoanele cu dizabilități – instalarea unui lift și amenajarea toaletelor pentru facilitarea nevoilor acestora;
 • dotarea cu panouri solare pentru preparare apă caldă menajera;
 • montarea alarmă în caz de incendiu, avertizare prin butoane manuale în cazul sesizării vizuale a unui început de incendiu, avertizare personal operator, prin indicarea locului unde s-a produs, avertizare optică și acustică atât în interior cât și în exteriorul obiectivului;
 • instalație interfon și urmărire video;
 • dotarea cu mobilier și echipamente specific activităților de funcționare atât în clase cât și în spațiile auxiliare (bucătărie, spălătorie);
 • refacerea pardoselilor;
 • lucrări de recompartimentare;
 • lucrări conforme siguranței la incendiu;
 • izolarea termica a pereților exteriori parte opacă și parte vitrată;
 • schimbarea și modernizarea instalațiilor sanitare exterioare și interioare;
 • schimbarea și modernizarea instalațiilor termice;
 • schimbarea și modernizarea instalațiilor electrice.

Actualitate

S-a reluat circulația pe Bulevardul AI Cuza din Reșița

Publicat cu

pe

Astăzi s-a reluat circulația rutieră pe B-dul A.I. Cuza, pe porțiunea cuprinsă între clădirea Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin și Blocul 800.

Toate indicatoarele rutiere temporare, care au fost instalate pe timpul lucrărilor, au fost înlăturate. Deși lucrările urmau să dureze 6 luni, Hidroconstrucția și-a respectat angajamentul față de primarul Ioan Popa și a redeschis circulația după doar două luni, înaintea începerii noului an școlar. Singura zonă în care mai sunt finisaje de făcut fiind trotuarele de pe acest bulevard, dar pentru circulația rutieră nu mai sunt nicun fel de probleme.

Astfel că părinții care vor merge să-și ducă copiii la școală, fie la Colegiul Național ”Traian Lalescu”, fie la Școala Gimnazială ”Mihai Peia”, vor avea acces liber și neîngrădit, ca până acum.

Polițiștii rutieri vă recomandă să respectați indicatoarele rutiere și să circulați cu atenție sporită!
Totodată în zona Moroasa, pe străzile Sportului și Petru Maior, până la Piața Traian Vuia, se circulă pe ambele sensuri (îndeosebi aici Poliția vă roagă să circulați cu mare atenție).

Continuați lectură

Administrație

Pentru reșițeni libertatea vine pe două roți și cu bani europeni

Publicat cu

pe

Un proiect foarte bine gândit de către Primăria Reșița a reușit să vină în ajutorul reșițenilor dornici de libertate și care vor să ”scape” de aglomerația din trafic sau de ”graficul” mijloacelor de transport în comun aduce reșițenilor, pentru început, 60 de biciclete ce pot fi folosite gratuit.

Angajații Primăriei testează deja softul iar bicicletele au fost deja amplasate în cele trei stații de unde pot fi luate gratuit de către reșițeni, cu ajutorul unei aplicații de pe telefonul mobil: Centrul Civic (chiar lângă Primăria Reșița), Complexul Comercial Intim și Complexul Comercial Victoria. Proiectul de bike-sharing va fi disponibil în cel mult trei săptămâni.

Reşiţa se va alătura, în acest fel, celorlalte oraşe din România, ce folosesc bicicleta ca o alternativă ecologică de transport în comun pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Mai mult atât numărul bicicletelor, cât şi cel al staţiilor ar putea creşte dacă reșițenii vor dovedi apetit pentru o asemenea soluție atât smart cât și eco friendly și, de ce nu?, chiar bună pentru sănătate.

Proiectul „Eficienţă energetică – Premisele unui mediu mai curat în zona transfrontalieră România-Serbia” este finanţat de Uniunea Europeană în cadrul Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia. Valoarea proiectului se ridică la 722.000 de euro şi a mai prevăzut dotarea Complexului Municipal de Sport şi Sănătate ”Ioan Schuster” cu panouri solare şi renovarea unei săli de sport din Pancevo.

Acest sistem de închiriere a bicicletelor poate fi folosit atât de către turiştii care ajung în oraș cât şi de localnicii doritori să se plimbe gratuit prin oraş ori chiar să ajungă la serviciu, piață sau în diverse vizite, dar fără să se urce la volanul mașinii.

Primăria Reşiţa a achiziţionat 60 de biciclete, dotate cu GPS, în cadrul proiectului transfrontalier România-Serbia – „Eficienţă energetică – Premisele unui mediu mai curat în zona transfrontalieră România-Serbia”, derulat împreună cu municipalitatea din Pancevo.

Totul merge ca pe roate când folosești două roți!

 

Continuați lectură

Divertisment

La Zoo Reșița locul de joacă a prins culoare și viață grație unor tineri voluntari din oraș

Publicat cu

pe

Modernizată pe fonduri europene cu câțiva ani în urmă, Grădina Zoologică ”prof. Ion Crișan” din Reșița a câștigat foarte mult spațiu, astfel încât animalele de aici să nu fie expuse în condiții de stres și, tot atunci, au apărut o parcare și un loc de joacă, chiar la intrarea în parcul zoologic.

Dar, cum anii trec, peste mobilierul din locul de joacă au trecut mult ploi și a fost ars de soare, așa că era nevoie de o intervenție serioasă pentru reabilitare.

Gestul a venit de la un grup de tineri inimoși de la Colegiul Național “Traian Lalescu” din Reșița, membri ai Centrului de tineret “Mesagerii Unității”, coordonați de către profesorii Nicolae Chiosa și Ovidiu Bădescu.

De admirat este că cei doi profesori n-au stat ”cu mapa” ci s-au pierdut printre tineri, cu pensule și cutii de vopsea, astfel că au dat, cu toții, culoare locului de joacă de la Grădina Zoologică “Ioan Crișan”.

Primăria Reșița le-a pus la dispoziție materialele necesare pentru recondiționarea locului de joacă. Tinerii au fost ajutați în demersul lor de angajații grădinii zoologice, de reprezentantul Primăriei, Mădălina Rădoi și de consilierul local Mădălina Chiosa.

Un gest similar l-au făcut și voluntarii de la Centrul de tineret Moniom care, cu același ajutor al Mădălinei Rădoi, au vopsit și reabilitat locul de joacă din cartierul-sat al Reșiței, Moniom.

Continuați lectură

Cele mai citite

Copyright © 2019 Toate drepturile rezervate. By INC