S-a stabilit programul turului Ligii I de fotbal feminin. Nou-promovata ACS Banat Girls Reşiţa va debuta contra vicecampioanei

Casa Fotbalului a găzduit marţi, 11 august, tragerea la sorţi a ţintarului Ligii I de Fotbal feminin, competiţie în care este angrenată, ca nou-promovată, şi echipa reşiţeană ACS Banat Girls Reşiţa.

Sorţii au decis ca formaţia reşiţeană să debuteze cu un meci pe teren propriu, contra vicecampioanei naţionale AFC Universitatea Galaţi. Urmează apoi un joc la fel de greu: în runda a doua, Banat Girls va evolua la Fortuna Becicherecu Mic, noua echipă a Laurei Rus. Meciuri extrem de grele încă din start, dar provocările ne motivează, spune Daniel Amariei, antrenorul fetelor din Banat.

„Suntem flămânzi de meciuri oficiale! Acest lucru sper să se vadă şi în teren în acest început de campionat! Aşadar, un început furtunos pentru noi: întâlnim vicecampioana de anul trecut şi ocupanta locului 3, în primele două jocuri. Îmi doream un adversar mai accesibil pentru primul meci, dar şi aşa este ok. Suntem pregătiţi să facem o surpriză încă de la primul meci in liga 1. Ne jucăm şansa noastră, chiar nu avem ce pierde! Sperăm să facem surpriza etapei, meci de meci, iar la sfârşitul campionatului să ne poziţionăm pe un loc cât mai fruntaş. Vrem să câştigăm experienţă şi să jucăm un fotbal modern, frumos, să arătăm unitatea grupului şi să putem da în continuare cât mai multe sportive la lotul naţional; ne dorim să încercăm să creştem de la meci la meci, de la an la an”, a declarat, după tragerea la sorţi, antrenorul Daniel Amariei.

La startul noului sezon se vor alinia, în premieră, 14 echipe, după ce ediția trecută a fost înghețată din cauza pandemiei și s-a aplicat principiul promovării fără retrogradare. În consecinţă, programul de disputare a sezonului competițional 2020/2021 s-a stabilit pe baza Tabelei Berger pentru 14 echipe, numărul corespunzător fiecărei echipe fiind stabilit prin tragere la sorți.

Iată programul etapei inaugurale:
AC CS Carmen 1937 București – CS Universitatea Alexandria
AFC Universitatea Olimpia Cluj – AFC Fair Play București
ACS Selena SN Constanța – ACS Fortuna Becicherecu Mic
ACS Banat Girls Reșița – AFC Universitatea Galați
CSS Târgoviște – CS Școala de Fotbal Luceafărul Filiași
ACS Vasas Femina Odorheiu Secuiesc – ACS Fotbal Feminin Baia Mare
ACS Piros Security Arad – ACS Heniu Prundu Bârgăului.

Competiția ar urma să înceapă la 23 august, dată aprobată la începutul acestei luni de Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal. Programul complet al turului Ligii I feminine poate fi consultat aici.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite