Suntem prezenți și pe

Actualitate

S-a stabilit unde vor fi amenajate centrele de vaccinare anticoronavirus în Caraș-Severin

Publicat cu

în

România a primit deja două tranșe de vaccin anticoronavirus, aproximativ 110.000 de doze ajungând deja în țara noastră. Vaccinarea se va face în mai multe etape, fapt pentru care și în județul nostru și centrele de vaccinare vor fi deschise pe etape.

În prima etapă, cea în care vaccinul va fi disponibil doar pentru personalul medical și cel din centrele sociale publice și private, vor fi amenajate cinci centre de vaccinare, în cadrul spitalelor din Reșița, Caransebeș, Oțelu Roșu, Oravița și Moldova Nouă.

Într-o a doua etapă va avea acces la vaccinul anticoronavirus și publicul larg, respectiv persoanele aflate în categoriile considerate de risc (adulți în vârstă de peste 65 de ani, bolnavi cronici, lucrători din domenii cheie), așa că în amenajarea centrelor de vaccinare vor fi implicate și autoritățile publice. Vor fi amenajate 16 centre de administrare a vaccinului, patru centre în municipiul Reșița, două centre în municipiul Caransebeș și în orașele Oravița și Bocșa, câte un centru în fiecare din celelalte orașe și tot câte un centru la Bozovici, Slatina Timiș și Ezeriș.

Fiecare persoană care se încadrează în categoriile enumerate se poate înscrie pentru vaccinare pe o platformă online (Platforma națională de informare despre vaccinarea COVID-19 (gov.ro)). Tot aici găsiți cele mai importante detalii și răspunsuri cu privire la vaccin.

Prefectul Cristian Gâfu, președintele CJSU, cere factorilor de răspundere să dea dovadă, în continuare, de responsabilitate, implicare și solidaritate pentru desfășurarea în bune condiții „a acestei activități deosebit de importante”.

Sursă foto: digi24.ro

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Administrație2 ore în urmă

10.000 de lei pentru cetățenii care fac Reșița Curată! Primăria pune la bătaie și anul acesta premii în bani pentru asociațiile de locatari/proprietari

Administrație4 ore în urmă

40 de secunde pentru un VOT ISTORIC în CJ Caraș-Severin: asocierea cu Primăria Reșița pentru construirea unui SPITAL NOU

Social10 ore în urmă

Zimbrii se adaptează perfect în Munții Banatului. Încă 20 de exemplare vor ajunge în Caraș-Severin

Actualitate13 ore în urmă

Primăria Reșița promovează portul popular din Banatul de Munte. La Casa de Căsătorii a fost deschisă o expoziție permanentă de costume tradiționale

Administrație17 ore în urmă

Romeo Dunca și Marius Isac, față în față cu primarii din județ. Miza: accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale

Actualitateo zi în urmă

Trei zile dedicate artei ceramicii, la Centrul de Tineret Mansarda din Reșița

Sănătateo zi în urmă

SARS-CoV-2 împlinește un an și în Caraș-Severin. Coronavirusul a fost atras mai mult de femei, dar bărbații i-au căzut victime în număr semnificativ mai mare. Cu 50%!

Educațieo zi în urmă

Puțin peste 300 de dascăli din Caraș-Severin au spus DA vaccinării anti-COVID-19 în etapa prioritară, care a început azi!

Actualitate2 zile în urmă

Surprize pregătite de Primăria Reșița în ziua de Dragobete

Administrație2 zile în urmă

Mamografii gratuite. Consiliul Județean Caraș-Severin se implică în lupta împotriva cancerului

Cele mai citite