S-a stabilit unde vor fi amenajate centrele de vaccinare anticoronavirus în Caraș-Severin

România a primit deja două tranșe de vaccin anticoronavirus, aproximativ 110.000 de doze ajungând deja în țara noastră. Vaccinarea se va face în mai multe etape, fapt pentru care și în județul nostru și centrele de vaccinare vor fi deschise pe etape.

În prima etapă, cea în care vaccinul va fi disponibil doar pentru personalul medical și cel din centrele sociale publice și private, vor fi amenajate cinci centre de vaccinare, în cadrul spitalelor din Reșița, Caransebeș, Oțelu Roșu, Oravița și Moldova Nouă.

Într-o a doua etapă va avea acces la vaccinul anticoronavirus și publicul larg, respectiv persoanele aflate în categoriile considerate de risc (adulți în vârstă de peste 65 de ani, bolnavi cronici, lucrători din domenii cheie), așa că în amenajarea centrelor de vaccinare vor fi implicate și autoritățile publice. Vor fi amenajate 16 centre de administrare a vaccinului, patru centre în municipiul Reșița, două centre în municipiul Caransebeș și în orașele Oravița și Bocșa, câte un centru în fiecare din celelalte orașe și tot câte un centru la Bozovici, Slatina Timiș și Ezeriș.

Fiecare persoană care se încadrează în categoriile enumerate se poate înscrie pentru vaccinare pe o platformă online (Platforma națională de informare despre vaccinarea COVID-19 (gov.ro)). Tot aici găsiți cele mai importante detalii și răspunsuri cu privire la vaccin.

Prefectul Cristian Gâfu, președintele CJSU, cere factorilor de răspundere să dea dovadă, în continuare, de responsabilitate, implicare și solidaritate pentru desfășurarea în bune condiții „a acestei activități deosebit de importante”.

Sursă foto: digi24.ro

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite