S.O.S. din Munții Cernei, trimis de un grup de turiști străini. După șase zile de drumețit, pe o cehoaică au doborât-o tocurile…

 

Cinci turiști cehi au pornit în drumeție prin Munții Cernei în weekendul trecut. După șase zile pe trasee montane parcurse de ei în premieră, vineri, 9 iulie, unei tinere din grupul de aventurieri i s-a făcut rău. 

 

Dispeceratul Jandarmeriei cărășene a fost apelat vineri, la 18, de salvamontiștii din Băile Herculane, care solicitau ajutor pentru salvarea unei turiste aflate în dificultate în zona Valea Lungă din Munții Cernei, alături de prietenii ei cehi cu care se afla în vacanță pe meleaguri cărășene.

 

„Un scop comun, salvarea turiștilor! Cinci cetățeni cehi, plecați de șase zile în drumeție pe traseele montane din județul nostru, au avut nevoie de sprijinul salvatorilor. În urma solicitării primite de la Salvamont Băile Herculane, ieri (vineri, 9 iulie, n.r.), ora 18.00, prin care dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin a fost anunțat că o persoană se afla în stare de inconștiență în zona «Valea Lungă» din Munții Cernei, echipajul de jandarmerie împreună cu colegii de la salvamont s-au deplasat în zona indicată, pentru acordarea sprijinului de specialitate și transportarea persoanei la o unitate medicală”, informează Jandarmeria Caraș-Severin.

 

Din cauza traseului foarte greu accesibil, echipa de salvare a reușit să ajungă în zona indicată în aproximativ o oră. „La sosirea echipajului, tânăra se afla într-o stare de letargie, fapt pentru care s-a impus transportarea acesteia la unitatea medicală din Băile Herculane”, precizează reprezentanții IJJ Caraș-Severin, care mai spun că intervenția jandarmilor și a salvamontiștilor „a fost răsplătită și de această dată cu cea mai de preț recompensă ce o poate primi un salvator – «Vă mulțumesc din suflet că ne-ați salvat!»”.

 

Jandarmii cărășeni reamintesc cu această ocazie că, dacă vă aflați în dificultate pe munte și apelați numărul unic de urgenţă 112, este indicat să precizați datele de identificare, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate. Dar, am adăuga noi, dacă vă aventurați la pas pe trasee montane, faceți bine și porniți la drum echipați corespunzător. Nicidecum încălțați cu pantofi sau ghete cu toc, așa cum se „echipase” turista din Cehia…

 

 

Sursă foto: Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite