S.O.S., SJUR! Medicii de la Terapie Intensivă solicită sprijinul reșițenilor! Secția are nevoie urgentă de aparatură!

Medicul Iulian Bura, cel care, în luna ianuarie, atrăgea atenția public asupra situației critice în care se află Secția ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița, revine acum cu un apel umanitar. Cetățenii sunt rugați să doneze bani în conturile Asociației ATI Reșița 2019 „Șansă la viață”, pentru modernizarea infrastructurii și dotarea cu aparatură medicală performantă.

„Dragi reșițeni, anul acesta a luat ființă Asociația ATI Reșița 2019 Șansă la viață. Scopul asociației este susținerea activității medicale în cadrul Secției Anestezie și Terapie Intensivă la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Rolul acestei asociații este creșterea calități actului medical prin modernizarea infrastructurii și dotarea cu aparatură medicală performantă”, așa își începe medicul Iulian Bura apelul lansat astăzi pe pagina personală de facebook, în numele colectivului Secției ATI.

„Secția ATI este ultima frontieră în lupta cu bolile grave și necesită dotări tehnice de înalt nivel, ce presupun costuri ridicate. Medicina din ziua de azi, și mai ales cea din secțiile de Terapie Intensivă, se practică la un nivel înalt și, pentru a ne putea alinia și noi la acest nivel, avem nevoie de ajutor. Nu vrem să detaliem aici motivele pentru care facem apel la bunăvoința dumneavoastră, marea majoritate le cunoasteți, dar vă rugăm să înțelegeți că nu ajutați doar personalul acestei secții grele să-și dea măsura capacității profesionale, ci vă ajutați părinții, copiii sau chiar pe dumneavoastră să supraviețuiți unor boli extrem de grave. Dorim să ne facem meseria la cel mai înalt nivel și să înțelegeți că singurul nostru țel este obținerea unor victorii în lupta cu moartea”, explică Iulian Bura.

Persoanele care doresc să facă donații o pot face în contul deschis la

Banca Transilvania Reșița RO78BTRLRONCRT0534069001

De asemenea, persoanele fizice pot redirecționa către asociație între 2 și 3,5% din impozitul pe venit, prin completarea declarației 230 la ANAF. Iar companiile, în baza unui contract de sponsorizare, pot redirecționa 20% din impozitul pe profit datorat statului.

Un apel public asemănător a fost lansat zilele trecute și de cadre medicale de la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul SJUR, o altă secție cu rol crucial în salvarea de vieți, cu atât mai mult acum, într-o perioadă marcată de o pandemie căreia încă i se caută antidotul.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite