Salariile bugetarilor, majorate de la 1 august. Excepție: personalul medical

 

Guvernul a adoptat, astăzi, o ordonanţă de urgenţă care prevede majorarea salariilor din sectorul bugetar începând cu 1 august, a anunţat ministrul Muncii, Marius Budăi.

 

„Astăzi, Ministerul Muncii a propus spre dezbatere Guvernului şi au fost şi aprobate trei ordonanţe de urgenţă. Prima ordonanţă de urgenţă se referă la majorarea începând cu 1 august a salariilor lucrătorilor din mediul bugetar, acei lucrători care nu erau la nivelul din 2022. Majorarea constă în acordarea unei pătrimi din diferenţa aflată în plată şi nivelul prevăzut în Legea 153 pentru anul 2022”, a declarat Budăi, citat de agerpres.ro. Ministrul a menţionat că majorările vor fi în jurul sumei de 150 lei pe angajat, însă personalul medical şi ceilalţi salariați care au atins pragul pentru 2022 nu vor primi această majorare: „În general, majorările vor fi în jurul sumei de 150 lei la angajat şi sunt angajaţi care vor primi şi mai puţin. Iar, în afară de personalul medical care deja ştim că este la nivelul din 2022, mai sunt salariaţi în cadrul ministerelor care deja au atins pragul din 2022 şi acei salariaţi nu primesc majorarea”.

 

Cheltuielile cu aceste majorări salariale se vor face cu încadrarea în bugetul de stat deja aprobat. „Impactul bugetar este în jur de 2 miliarde lei, undeva la 2,1 miliarde lei, dar nu este trecut un impact bugetar suplimentar pentru că se face cu încadrarea în cheltuielile bugetare deja aprobate. Ştiţi foarte bine că s-au blocat angajările pentru semestrul al doilea din anul 2022, la început de an au fost bugetate acele posturi vacante, deci avem o economie şi se pot încadra aceste cheltuieli”, a spus Budăi. Dintre cei 1,2 milioane de bugetari, potrivit ministrului Muncii, vor beneficia de această majorare în jur de un milion de persoane.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available