Salt spectaculos al ciclistului reșițean Daniel Crista în ierarhia mondială. „Forma mea nu este la 100%, nici nu vreau asta încă…”

 

Rezultatele de excepție obținute anul trecut de ciclistul Daniel Cristea sunt confirmate și de evoluția acestuia în 2021: reșițeanul a urcat 25 poziții în ierarhia mondială, ajungând astfel în Top 10, ca urmare a clasărilor reușite la competițiile din acest an.

 

Sportivul reșițean legitimat la clubul Steaua București obținuse, în noiembrie 2020, un rezultat în premieră pentru România: a câștigat medalia de bronz în proba pe puncte la Europenele de Ciclism pe Pistă, desfășurate în Bulgaria, la Plovdiv. Era (și este) prima medalie pentru țara noastră, în cei 80 de ani de istorie a Federației Române de Ciclism, la Velodrom, la un Campionat European, după cum remarca la vreme aceea președintele FRC, Carol Eduard Novak, actualul ministru al Tineretului și Sportului.

 

Pregătindu-se pentru Campionatul Mondial și Campionatul European din acest an, Daniel Crista a participat în weekend la etapa de Cupă Mondială din Rusia, de la Saint Petersburg. A terminat duminică, 11 iulie, pe locul 9 la proba Omnium, după ce cu două zile înainte reușise aceeași clasare la Individual Pursuit, 4000 metri. Astfel, datorită punctajelor obținute în acest an, Crista a urcat de pe locul 35 pe poziția a 10-a în ierarhia mondială Elite 4 km Pursuit.

 

„În urma Cupei Mondiale din Saint Petersburg am reușit să strâng foarte multe puncte care m-au propulsat direct printre primii cicliști în clasamentul mondial! Forma mea nu este la 100%, nici nu vreau asta încă, mă vor aștepta curse foarte importante la sfârșit de sezon, Campionatul Mondial și Campionatul European!

Dacă totul merge bine, este posibil ca după Turul României să mai «bag o fisă» la Cupa Mondială din Cali!

Mulțumesc tuturor care sunt alături de mine în această călătorie! În ultimul timp am descoperit oameni minunați care mă susțin incredibil de mult și parcă acest parcurs este mult mult mai simplu!”, este mesajul public transmis astăzi de către Daniel Cristi pe pagina sa de Facebook. Îi dorim succes!

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available