UPDATE. Salvamontiștii din Caraș-Severin intervin în județul Hunedoara. Peste 100 de maşini sunt blocate în zona Câmpu lui Neag!

 

Salvamontiștii din județele Caraș-Severin, Hunedoara și Gorj au fost alertați, în această seară, cu privire la faptul că peste o sută de mașini sunt blocate pe DN 66A, șosea care leagă Câmpu lui Neag de stațiunea Băile Herculane.

 

Este mobilizare masivă de forțe de intervenție din trei județe – Caraș-Severin, Hunedoara și Gorj – în zona Câmpu lui Neag din județul Hunedoara. Peste o sută de maşini în care se află peste două sute de persoane sunt blocate pe Drumul Național 66A, în zona Câmpu lui Neag din judeţul Hunedoara, după ce aluviunile scurse de pe munte au ajuns pe șosea. În zonă intervin pompieri de la Petroşani, și salvamontişti din judeţele Gorj şi Caraş-Severin.

 

Situația a fost prezentată ca fiind „cel mai ciudat caz primit vreodată de echipele Salvamont”, după ce salvamontiștii din județele Caraș-Severin și Gorj au fost alertați cu privire la existența unor mașini blocate pe șoseaua care trece prin Gorj, prin Valea Cernei, și care leagă Câmpu lui Neag din județul Hunedoara, de Băile Herculane. „Nimic spectaculos până aici. Au mai fost drumuri rupte de ploi sau înzăpezite. Au mai fost mașini și oameni blocați, dar acum situația întrece orice închipuire. Este vorba de 110 mașini și peste 200 de persoane”, au consemnat salvamontiștii. Potrivit dispeceratului național al Salvamont, persoanele din mașini nu au probleme medicale.

 

„Cu siguranță ploile din ultimele ore au adus ceva depuneri de pe versanți și au blocat o porțiune de drum întrerupând coloana de mașini. Un echipaj Salvamont Gorj se va deplasa în zonă, se va intersecta din lateral cu coloana de mașini ce se întinde pe aproximativ 30 de kilometri și va încerca să intervină în caz că se anunță vreun eveniment cu victime. Alte echipaje de salvamontiști vor pleca dinspre Herculane și dinspre Hunedoara”, precizează Salvamont.

 

 

 

UPDATE – ora 22.10

 

În zonă a fost trimis și elicopterul SMURD al Punctului de Operare Aeromedicală Caransebeș. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic”, elicopterul a executat o misiune de căutare pe DN 66A –  tronsonul Câmpu lui Neag (HD) și Cerna Sat (GJ), în urma unui apel primit la 112 care anunța o posibilă blocare a unui convoi format din mai multe autoturisme.

 

„Pentru gestionarea misiunii, la locul indicat au fost trimise, în vederea acordării sprijinului de specialitate, echipe de intervenție ale ISU Gorj, ISU Hunedoara și ISU Caraș-Severin, Salvamont Gorj și Hunedoara, dar și echipe ale Jandarmeriei Române.

 

Facem precizarea că zona este una fără semnal gsm, iar apelantul nu făcea parte din grupul persoanelor aflate în dificultate.

 

În urmă cu puțin timp, echipajele de intervenție au ajuns la locul unde existau informații că grupul de autovehicule a ramas blocat, iar din informațiile primite la acest moment, ocupanții nu prezintă probleme medicale.”, transmit reprezentanții ISU „Semenic”.

 

Sursă foto: ISU „Semenic”

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available