Salvator din pasiune. 35 de voluntari doresc să se alăture în misiuni pompierilor de la ISU Semenic

 

Specialiștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Semenic” al județului Caraș-Severin au demarat activitățile de instruire practică și teoretică a voluntarilor care urmează cursurile programului național „Salvator din pasiune”.

 

La cursurile organizate în cadrul programului de voluntariat „Salvator din pasiune”, în subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Caraș-Severin, participă 35 de persoane. Acestea au fost selectate în etapa de recrutare organizată de ISU „Semenic” în perioada 7 iunie – 15 iulie.

 

Voluntarii care doresc să se alăture pompierilor militari în misiunile de salvare vor învăța „meserie” de la specialiștii în situații de urgență. „Programul se desfășoară in cadrul subunităților Inspectoratului pentru Situații de Urgență și beneficiază de suportul celor mai buni specialiști ai inspectoratului, atât în materie de teorie, cât și în materie de practică, astfel încât, la sfârșitul perioadei de pregătire, voluntarii cărășeni să poată trece cu bine examenul de absolvire și să devină adevărați salvatori din pasiune”, transmite purtătorul de cuvânt al ISU „Semenic”, Adrian Manofu.

 

 

Primul curs s-a desfășurat în ultimul weekend. Acesta a fost unul introductiv, menit să îi familiarizeze pe voluntari cu noțiunile de bază ale misiunilor specifice salvatorilor și cu echipamentele și accesoriile de protecție, și va fi urmat de cursuri în care vor fi prezentate noțiunile specifice primului ajutor de bază.

 

„Salvator din pasiune” a fost inițiat în anul 2016 și este cel mai amplu program de voluntariat derulat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

 

 

Sursă foto: ISU Caraș-Severin

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite