La Reșița, mașinile parcate neregulamentar pe trotuare, spații verzi și în alte locuri interzise vor fi ridicate. Regulamentul a fost aprobat în Consiliul Local

 

Consilierii locali au aprobat, în ședința ordinară din 29 iulie, Regulamentul privind activitatea de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a vehiculelor staţionate neregulamentar pe domeniul public sau privat al municipiului Reșița, precum și tarifele aferente acestor operațiuni.

 

După mașinile abandonate pe domeniul public, la Reșița va începe și ridicarea celor parcate neregulamentar. De această activitate se vor ocupa angajații Direcţiei pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului, în baza regulamentului aprobat în ultima ședință a Consiliului Local. Ridicarea va putea fi făcută doar în prezența polițiștilor locali sau a celor de la Serviciul Rutier, care vor emite o dispoziţie în acest sens, după ce au constatat încălcarea normelor legale privind oprirea, staţionarea şi parcarea autovehiculelor. Persoanele care vor încerca să obstrucționeze activitatea de ridicare a autovehiculelor riscă amenzi între 500 și 1.000 de lei.

 

Regulamentul prevede aproximativ 20 de situații în care mașinile vor fi ridicate dacă staționează neregulamentar, atât în zona pietonală (trotuare, spații verzi etc.), cât și pe partea carosabilă. Astfel, le vor fi ridicate mașinile șoferilor care staționează: în zonele cu indicatoare „oprire interzisă”; pe poduri, pe şi sub pasaje denivelate, precum şi pe viaducte; în curbe; pe trecerile de pietoni ori la mai puţin de 25 de metri înainte şi după acestea; în intersecții şi în zona de preselecţie unde sunt aplicate marcaje continue; în staţiile mijloacelor de transport public; pe pistele pentru biciclete; pe locurile de parcare aflate în administrarea Primăriei, fără să plătească chirie sau taxă; pe spaţiile verzi; pe locurile special amenajate pentru persoanele cu dizabilități; în parcuri; pe mai multe locuri de parcare, fără să respecte marcajele; în pante și în rampe; în fața căilor de acces spre clădiri, pieţe, alei, curţi, parcări, şantiere de construcţii etc. De asemenea, vor fi ridicate și autovehiculele, remorcile sau rulotele expuse la vânzare în afara locurilor special amenajate.

 

Conform regulamentului aprobat de aleșii locali, în zonele în care sunt amplasate indicatoare rutiere privind staţionarea sau oprirea interzisă vor fi amplasate indicatoare de avertizare privind ridicarea autovehiculelor şi remorcilor care sunt staţionate neregulamentar pe domeniul public sau privat.

 

Autovehiculele ridicate vor fi depozitate la sediul Direcţiei pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului din Reșița, Bulevardul Muncii nr. 25, într-un spaţiu special amenajat. Pentru recuperarea unei mașini ridicate, conducătorul auto va trebui să achite 500 de lei, reprezentând contravaloarea activității de ridicare şi transport, la care se adaugă 100 de lei/zi pentru activitatea de depozitare şi custodie sub pază. Taxele încasate din această activitate vor intra integral în bugetul local.

 

„Activitatea de ridicare a vehiculelor staţionate neregulamentar pe domeniul public sau privat al municipiului Reșița urmăreşte fluidizarea traficului rutier, descongestionarea drumurilor publice, prevenirea unor activităţi contrare legii, eliberarea căilor de circulaţie auto şi pietonale de vehicule, protejarea pietonilor, respectarea regulilor de circulaţie impuse prin actele normative ce privesc circulaţia pe drumurile publice şi alte norme impuse prin hotărâri ale administraţiei publice locale şi are drept scop respectarea dreptului la liberă circulaţie a persoanelor”, se precizează în regulamentul aprobat de consilierii locali.

 

UPDATE, ora 22.10

Precizare importantă: Regulamentul privind activitatea de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a vehiculelor staţionate neregulamentar pe domeniul public sau privat al municipiului Reșița va intra în vigoare la data de 1 septembrie 2021.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite