Șansă pentru studenți și absolvenți. Consiliul Județean derulează singurul program de internship din administrația publică din Caraș-Severin

 

Consiliul Județean Caraș-Severin își deschide porțile pentru tinerii cu studii superioare. Aceștia se vor putea înscrie în Programul de internship ce va fi derulat, în premieră în Caraș-Severin, de către Consiliul Județean și care va oferi participanților posibilitatea să se acomodeze cu modul de lucru al administraţiei publice. Pe perioada programului, internii vor primi o indemnizație lunară.

 

Regulamentul de organizare și desfășurare a Programului de internship al Consiliului Județean Caraș-Severin a fost aprobat în ultima ședință ordinară a forului legislativ și urmează ca pe site-ul instituției să fie făcute publice informațiile referitoare la calendarul, criteriile și procedura de selecție a candidaților. Programul de internship al Consiliului Județean Caraș-Severin se adresează tinerilor până în 30 de ani – studenți aflați cel puțin în anul II și care sunt integraliști în anul universitar anterior, masteranzi sau absolvenți care au finalizat ciclul I sau II de învațământ superior cu maximum trei ani în urmă – care doresc să se implice activ în viața județului prin participarea, pe parcursul a șase luni consecutive, la un stagiu plătit de practică profesională. Conform legii, numărul de interni nu va putea depăși 5% din numărul total al angajaților instituției, ceea ce în cazul Consiliului Județean Caraș-Severin înseamnă șapte-opt tineri care vor putea parcurge un stagiu.

 

„Aflat la prima ediție, programul are ca obiective îmbunătățirea cunoștințelor și dezvoltarea abilităților profesionale ale internilor, dobândirea de experiență profesională, abilități practice și competențe specifice activității desfășurate în cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin, precum și familiarizarea internilor cu procesul normativ și administrativ propriu al instituției. Mai mult decât atât, prin inițiativa noastră dăm șansa tinerilor să contribuie la dezvoltarea comunității din care fac parte. Sperăm ca programul să fie unul atractiv pentru cei care vor să învețe cum se face administrație”, explică reprezentanții Consiliului Județean.

 

Potrivit regulamentului aprobat de consilierii județeni, Programul de internship se va desfășura în baza unui contract încheiat între Consiliul Județean Caraș-Severin și candidații selectați pentru o perioadă determinată și un număr fix de ore. Durata unui program de intership este de maximum 720 de ore, pe parcursul a șase luni consecutive, iar timpul de muncă va fi de maximum 40 de ore pe săptămână. În contract va fi stipulat și cuantumul indemnizației pe care o va primi internul, conform legii acesta fiind egal cu cel puțin 50% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată și se acordă proporțional cu numărul de ore de activitate. În plus, perioada petrecută în stagiul de practică va fi nu doar plătită, ci și considerată vechime în muncă, contractele de internship fiind înregistrate în Registrul electronic de evidență înființat de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available