Pelerinaj la Crucea-monument de pe Muntele Mic

 

Episcopia Caransebeșului organizează mâine, 14 septembrie, tradiționalul pelerinaj la Crucea de pe Muntele Mic – monument al eroilor bănățeni din lupta pentru reîntregire.

 

Pelerinajul tradițional la Crucea-monument de pe Muntele Mic, închinat praznicului Înălțării Sfintei Cruci și memoriei ostașilor căzuți în Primul Război Mondial, va debuta cu întâmpinarea ierarhilor la troița de la intrarea în stațiunea Muntele Mic, după care, la ora 08.45, se va porni în procesiune.

 

„De 17 ani, pelerinajul la Crucea-monument de pe Muntele Mic în ziua Înălțării Sfintei Cruci a devenit o tradiție, la care participă zeci de credincioși din întreaga Eparhie a Caransebeșului și din întreg Banatul, pentru a-și aduce recunoștința față de Domnul nostru Iisus Hristos pentru Sfânta Sa Cruce, dar și față de eroii neamului românesc. Și în acest an, credincioșii sunt invitați, miercuri, 14 septembrie, să se înalțe duhovnicește la Crucea Mântuitorului Hristos, prin participarea la pelerinajul de pe Muntele Mic”, transmite Episcopia Caransebeșului.

 

Conform programului, începând cu ora 09.30, la Crucea-monument, va fi oficiată Sfânta Liturghie, de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, alături de Preasfințitul Părinte Ieronim, Episcopul Daciei Felix și un sobor de preoți și diaconi. În continuare, va fi săvârșită o slujbă de pomenire a eroilor, iar evenimentul se va încheia cu depunere de coroane și cu un ceremonial militar.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available