Săptămâna meseriilor. Unitățile școlare din Caraș-Severin își promovează oferta educațională pentru învățământul profesional și dual

Pentru anul școlar 2021-2022, în cele zece unități de învățământ din Caraș-Severin care au clase pentru calificări profesionale vor fi disponibile 417 locuri. Aproape 50% dintre acestea sunt la cele două colegii cu profil tehnic și profesional din municipiul Reșița, Colegiul Economic și Colegiul Tehnic, unde majoritatea claselor funcționează în sistemul dual.

Sub genericul „Săptămâna meseriilor”, unitățile de învăţământ profesional și tehnic din Reșița, Caransebeș, Oțelu Roșu, Oravița, Bocșa, Prigor și Berzovia desfășoară, în perioada 9-26 martie, o serie de acțiuni de promovare a școlii profesionale și duale în încercarea de a atrage cât mai mulți tineri spre această formă de învățământ. „Acțiunea este organizată în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) și cu operatorii economici care au solicitat clase de învățământ profesional și dual special pentru elevii de clasa a VIII-a și părinții acestora și va cuprinde o serie de activități, inclusiv în online. Este vorba despre promovarea învățământului profesional și tehnic, în general, și, în special, a modului de organizare și funcționare a învățământului profesional, inclusiv dual; informarea privind condițiile în care elevii pot avea acces la învățământul profesional, inclusiv dual, și beneficiile acestei forme de pregătire; consilierea elevilor din clasa a VIII-a, învățământ gimnazial, cu privire la oportunitatea continuării studiilor în învățământul profesional de stat, inclusiv dual; prezentarea ofertei de școlarizare pentru învățământul profesional, inclusiv dual, condițiile și calendarul de admitere”, informează purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin, Ioan Chiosa.

În ceea ce privește oferta de formare pentru învăţământul profesional, în anul școlar 2021-2022 vor fi disponibile, la nivelul județului Caraș-Severin, nouă clase cu un număr total de 242 de locuri, după cum urmează:

Colegiul Economic al Banatului Montan Reșița: 24 de locuri/1 clasă;

Colegiul Tehnic Reșița: 14 locuri/0,5 clase;

Liceul Bănățean Oțelu Roșu: 24 de locuri/1 clasă;

Liceul Tehnologic ,,Mihai Novac” Oravița: 24 de locuri/1 clasă;

Liceul Tehnologic „Dacia” Caransebeș: 24 de locuri/1 clasă;

Liceul Tehnologic „Decebal” Caransebeș: 24 de locuri/1 clasă;

Liceul Tehnologic „Trandafir Cocârlă” Caransebeș: 12 locuri/0,5 clase;

Liceul Tehnologic „Constantin Lucaci” Bocșa 24 de locuri/1 clasă;

Liceul Tehnologic „Iosif Coriolan Buracu” Prigor: 24 locuri/1 clasă;

Liceul Tehnologic Berzovia: 24 locuri/1 clasă.

De asemenea, vor fi disponibile și 175 de locuri în sistem dual, pentru anul școlar 2021-2022 fiind prevăzută formarea a șase clase:

Colegiul Economic al Banatului Montan Reșița: 59 de locuri/2 clase;

Colegiul Tehnic Reșița: 100 de locuri/3,5 clase;

Liceul Tehnologic „Trandafir Cocârlă” Caransebeș: 16 locuri/0,5 clase.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available