Șapte priorități pentru Romeo Dunca, noul președinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest

 

Consiliul pentru Dezvoltare Regională (CDR) Vest are, de ieri, 19 noiembrie, un nou președinte: Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

 

Numirea în fruntea Consiliului pentru Dezvoltare Regională a președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin a fost oficializată la ședința CDR Vest desfășurată ieri, la Arad. Romeo Dunca îi succede în funcție lui Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

 

Romeo Dunca, în calitate de președinte al CDR Vest, și Iustin Cionca, devenit de ieri vicepreședinte al structurii regionale, se vor afla în fruntea organismului ce coordonează activităţile de elaborare şi monitorizare ce decurg din politicile de dezvoltare regională până la finalul anului 2022. Conform statutului CDR Vest, cele două funcţii sunt îndeplinite, prin rotaţie, pentru câte un mandat de un an, de către preşedinţii consiliilor judeţene din Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș.

 

 

„Romeo Dunca va deține astfel, funcția de conducere a Consiliului pentru Dezvoltare Regională chiar în primul an al noului exercițiu financiar. Programul Operațional Regional (POR) 2021-2027, în care ADR Vest va fi autoritate de management, va aloca Regiunii Vest 1,1 miliarde euro și va urmări șapte priorități: o regiune inovatoare; o regiune digitalizată; o regiune cu orașe prietenoase cu mediul; o regiune cu mobilitate sustenabilă; o regiune accesibilă; o regiune educată; o regiune atractivă.”, informează Sorin Maxim, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest.

 

Noul POR vine și cu o noutate ce ține de alocarea bugetară. Astfel, „alocările se vor face anual, iar sumele necheltuite nu vor putea fi reportate de la un an la altul, ceea ce va constitui o presiune suplimentară, având în vedere că, în prezent, în ciuda sumelor contractate, absorbția fondurilor europene este una dintre principalele probleme cu care se confruntă în prezent beneficiarii”, atrage atenția Sorin Maxim.

 

Reprezentanții ADR Vest reamintesc că pentru exercițiul financiar 2014-2020, prin Programul Operațional Regional, Regiunea Vest a atras fonduri totale de peste 1,1 miliarde de euro, cu peste 70% mai mult decât alocarea inițială a regiunii.

 

 

Sursă foto: ADR Vest

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite