Sărbători în siguranță! Acțiuni și recomandări ale polițiștilor, jandarmilor și pompierilor cărășeni

 

Efective mărite de poliţişti, jandarmi și pompieri vor acționa la acest sfârșit de săptămână în vederea prevenirii unor evenimente nedorite cu prilejul sărbătorii Floriilor Ortodoxe și a Paștelui Catolic.

 

La acest sfârșit de săptămână, atât poliţiştii din Caraș Severin, cât și jandarmii vor intensifica acţiunile ce vizează prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea publică. Peste 150 de poliţişti de la ordine publică, rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, alături de poliţişti din alte structuri, se vor afla în stradă, zilnic, în dispozitive mixte de ordine şi siguranţă publică, precum şi în proximitatea lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice circumscrise acestor sărbători. În activităţile de patrulare vor fi folosite, zilnic peste 60 de mijloace auto. Activităţile se desfășoară în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice. Jandarmii montani vor acționa în zonele turistice Semenic, Muntele Mic și Băile Herculane. Pe linie preventivă, pompierii au intensificat verificările la lăcașurile de cult.

 

Pentru a preîntâmpina evenimentele neplăcute, polițiștii recomandă cetăţenilor să țină cont de câteva sfaturi preventive:

 

Fiţi atenţi la genţi, poşete şi buzunare în zonele aglomerate din pieţe, gări, autogări, supermarketuri sau din timpul slujbelor religioase!

Nu primiţi în curtea casei sau în casă persoane necunoscute care oferă spre vânzare diverse bunuri sau apelează la mila dumneavoastră!

Nu lăsaţi uşa descuiată pe timpul nopţii!

Când plecaţi de acasă, încuiaţi uşile şi închideţi ferestrele și evitați să postați pe rețelele de socializare că sunteți plecați de la domiciliu!

Evitaţi consumul excesiv de alcool şi stările conflictuale!

Nu conduceţi autoturismul după ce aţi consumat alcool!

Înainte de a pleca la drum, informați-vă cu privire la condițiile meteo și starea drumurilor!

Nu lăsaţi cheile în contact, chiar dacă părăsiţi autovehiculul pentru scurt timp!

Nu lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii, bunuri de valoare!

În caz de nevoie, apelaţi numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112!

 

Și specialiștii Serviciului de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Semenic vin cu o serie de recomandări pentru cetățeni: „O mare atenție se va acorda lumânărilor și candelelor aprinse, care trebuie puse într-un suport incombustibil și nu vor fi amplasate în apropierea materialelor combustibile, cum ar fi haine sau materiale textile. În nicio situație, nu lăsați lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate și nu adormiţi cu lumânările aprinse. De asemenea, nu lăsați lumânările aprinse sau alte surse de foc la îndemâna copiilor. E bine să acordați o atenție sporită persoanelor vârstnice sau altor categorii vulnerabile asupra modului de utilizare a lumânărilor sau candelelor aprinse, astfel încât să fie evitate situațiile în care viața sau bunurile pot fi puse în pericol. Orice început de incendiu va fi anunţat la 112”.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite