Schimbări majore în regulamentul școlar

 

În învățământul preuniversitar din România se va renunţa la mediile semestriale și la obligativitatea susţinerii tezelor semestriale, iar profesorii vor avea mai multă autonomie în evaluarea elevilor pe parcursul anului școlar.

 

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunţat astăzi că sunt în curs de finalizare discuțiile dintre reprezentanții Ministerului Educaţiei şi partenerii de dialog social pentru a se definitiva Regulamentul de organizare şi funcţionare a învăţământului preuniversitar. Aceste aceste modificări vor fi transpuse mâine într-un ordin de ministru al Educaţiei, a declarat Cîmpeanu, detaliind: „Structura anului şcolar este deja cunoscută, este deja publicată în Monitorul Oficial, iar modificarea esenţială care a fost deja agreată, discuţiile sunt în curs, este aceea că se renunţă la mediile semestriale, se renunţă la obligativitatea susţinerii tezelor semestriale, va fi necesară o singură medie generală la finalul anului şcolar, iar profesorul va avea mult mai multă autonomie în scopul unei evaluări ritmice pe parcursul întregului an şcolar”.

 

Potrivit ministrului Educației, partenerii de dialog social au convenit ca numărul minim de note pentru o disciplină să fie egal cu N+3, unde N reprezintă numărul de ore alocate la o disciplină într-o săptămână. „Au fost mai multe variante de lucru, s-a agreat ca numărul minim de note pentru o disciplină să fie egal cu N+3, unde N este numărul de ore alocate săptămânal pentru o anumită disciplină. Altfel spus, pentru o disciplină care are două ore pe săptămână, într-un întreg an şcolar vor fi necesare cel puţin 5 note”, a explicat Cîmpeanu.

 

În majoritatea județelor, printre care și Caraș-Severin, vacanța din luna februarie va fi luată în ultima săptămână a lunii. „A fost stabilită poziţionarea vacanţei mobile din luna februarie în întreg sistemul naţional de învăţământ, a anunțat ministrul. Sunt 30 de judeţe care au decis ca vacanţa din luna februarie să fie în ultima săptămână, sunt zece judeţe care au decis ca vacanţa să fie în cea de-a doua săptămână a lunii februarie. Este vorba de judeţele Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Călăraşi, Cluj, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Teleorman şi Prahova. Bucureşti şi Suceava au decis ca săptămâna de vacanţă din februarie să fie în cea de-a doua săptămână”.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available