Viteza, principala contravenție pentru polițiștii cărășeni și weekendul acesta

Ultimul weekend din luna mai i-a găsit pe polițiștii cărășeni pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și creșterii gradului de siguranță rutieră.

 

Polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au continuat acțiunile reactiv-preventive, pentru ca participanții la trafic să conștientizeze riscurile la care se expun dacă nu respectă regulile rutiere.

 

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 517 sancțiuni contravenționale, dintre care 321 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

 

49 de conducători auto și pasageri au fost sancționați pentru că nu au purtat centura de siguranță.

 

13 conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea și alți 14 care au depășit cu peste 50 km/h limita legală de viteză, au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Pentru abaterile constatate au fost reținute în vederea suspendării 31 de permise de conducere și retrase 7 certificate de înmatriculare”, transmit polițiștii cărășeni.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available