Întrebare de baraj: Li s-a urât cu binele fotbaliștilor rosso-neri?

 

CSM Reșița a obținut calificarea la barajul final pentru promovarea în Liga 2 la fotbal. Dar cu mari-mari emoții…

 

Jucătorii rosso-neri erau cât pe ce să compromită un întreg sezon competițional, în manșa a doua a primului baraj de promovare, disputată tocmai pe stadionul din Valea Domanului. După victoria obținută în meciul tur în deplasare (1-0), echipa pregătită de Dan Alexa părea că are de îndeplinit o simplă formalitate în returul jucat acasă cu Ghiroda și Giarmata Vii. Nu fusese învinsă în niciuna din cele 28 de partide jucate până acum, așa că o înfrângere acum, într-o confruntare capitală, era de domeniul irealului.

 

Dar echipa gazdă a jucat sâmbătă de parcă ar fi avut garantată calificarea prin simpla prezență pe teren. În prima repriză a atacat haotic, și-a creat doar două ocazii de gol, irosite de Cioinac și Mediop, și nici în apărare nu a arătat siguranță, oaspeții insistând cu șuturi din afara careului, care l-au pus de fiecare dată în dificultate pe portarul Micu. Astfel că inevitabilul s-a produs, timișenii deschizând scorul prin Trandu, printr-o execuție de la 25 de metri. Noroc că golul (min. 41) a picat înainte de pauză, prilej pentru Dan Alexa și… președintele clubului, Cristi Bobar, să le reamintească jucătorilor, în vestiar, de ce au ajuns să joace la clubul-fanion al Banatului Montan. Și de ce li se asigură aici condiții de performanță, mult peste nivelul ligii în care joacă acum.

 

Împinși necontenit de la spate de inepuizabilii suporteri Guardia Ultra și trezindu-se cu avantajul din tur anulat, fotbaliștii Reșiței au revenit de la cabine ceva mai montați. Au înțeles că, dacă vor să obțină calificarea, chiar trebuie să marcheze. Și o puteau face la doar 5 minute de la reluare, dacă primeau penalty la o ținere în careu (la Vali Munteanu) pe care doar arbitrul central (Andrei Nagy din Măhăceni-Alba) nu a văzut-o. Acesta nu putea închide însă ochii (și urechile) la protestele venite dinspre banca reșițeană, așa că i-a arătat lui Dan Alexa mai întâi cartonașul galben, iar apoi, la „insistențele” tehnicianului, și pe cel roșu. Nu știm dacă asta și-a dorit Alexa, să vadă în continuare meciul de pe tunelul ce duce la vestiare și să fie suspendat pentru următoarea partidă, cert e că „mișcarea” pare să fi dat un nou imbold jucătorilor săi. Presiunea la poarta timișeană a crescut, iar peste un sfert de oră a venit și golul egalizator, decisiv pentru calificare – Breșneni este găsit nemarcat în 6 metri de Mediop, iar „Cacao” (deși în zi proastă) înscrie spectaculos: preluare pe piept și semifoarfecă imparabilă (1-1, min. 68).

 

Rosso-nerii nu le-au mai dat apoi adversarilor nicio șansă de a trece în avantaj și a duce astfel meciul în prelungiri. Pe final puteau chiar obține victoria, Mediop a dat încă o pasă ideală, dar la capătul ei s-a aflat Velcotă, atacant pentru care a înscrie cu poarta goală într-un meci decisiv s-a dovedit a fi un examen imposibil de absolvit.

 

„A fost o calificare grea”, a recunoscut Dan Alexa la final, „am trăit cu emoții și, la fel ca în tot sezonul, ocaziile pe care le avem nu le fructificăm. Una peste alta, este o calificare importantă și vom juca finala cu Dumbrăvița, o echipă care joacă fotbal și este foarte imprevizibilă. Nu întâmplător, Dumbrăvița a bătut 5-1 la Deva, iar apoi, în retur, Deva s-a impus cu 3-1. Urmează alte două jocuri grele și este bine că am egalat și am evitat prelungirile”.

 

S-au jucat cu focul în numele CSM Reșița: Micu – Bărboianu, Dudea, Sima – Cioinac – Munteanu (80, Manolache), Breșneni (72, Cristea), Jorza, Vasluian – Drăghiceanu (46, Velcotă), Mediop (min. 90, Lazăr).

 

Barajul final se va juca sâmbătă, 4 iunie, de la ora 18, la Dumbrăvița, și miercuri, 8 iunie, ora 17.30, la Reșița. „Este bine că avem o săptămână la dispoziție să pregătim meciul cu Dumbrăvița așa cum trebuie”, a mai zis Alexa. Iar noi l-am completa: este bine că jucătorii Reșiței au o săptămână la dispoziție să se trezească la realitate. Altfel, în toamnă vor juca în Valea Domanului tot cu alte Ghiroda sau Lupac, în loc de Dinamo și Steaua.

 

Sursă foto: Miruna Mihancea

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available