Școala de acasă. Peste 6.300 de dispozitive IT pentru elevii și unitățile de învățământ din Caraș-Severin

1.304 elevi din Caraș-Severin care nu dețin tehnologia necesară desfășurării cursurilor online vor primi, zilele acestea, tablete de la Inspectoratul Școlar Județean. De asemenea, o serie de dispozitive IT vor fi distribuite unităților de învățământ din județ.

După ce în luna decembrie au fost distribuite elevilor din familii defavorizate 3.783 de tablete pentru învățarea online, astăzi, alte 1.304 tablete au ajuns în județul Caraș-Severin. „Tabletele au fost achiziționate de Inspectoratul  Școlar Județean Caraș-Severin, prin fonduri alocate de la Ministerul Educației și Cercetării, în cadrul programului național «Școala de acasă» pentru elevii din învățământul primar, gimnazial și secundar”, informează purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin, Ioan Chiosa.

Pe lângă dispozitivele alocate elevilor, au fost achiziționate și 234 de calculatoare, monitoare și alte dispozitive necesare comunicării online care vor fi distribuite unităților de învățământ din județ. În luna decembrie, acestea au primit și 1.000 de camere web necesare desfășurării orelor în sistem hibrid, cu jumătate din efectivul de elevi în clasă, iar cealaltă jumătate, acasă.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available