Surse: 10 condiții (mari și late) pentru a vă putea vaccina împotriva COVID-19

O scurgere de informații din interiorul Grupului de lucru anti-COVID din Ministerul Sănătății a făcut posibilă apariția pe rețelele de socializare a draftului de regulament privind condițiile de vaccinare în etapele a doua și a treia ale campaniei.

 

Pentru că numai mâine nu-i poimâine și riscați să fiți luați prin surprindere de prevederile regulamentului, ne-am gândit că, chiar dacă forma finală a acestuia va suferi modificări, cititorii noștri nu au nimic de pierdut, din contră, dacă află încă de acum ce li se pregătește.

 

Așadar, potrivit unor surse neoficiale, cei care doresc să se programeze la vaccinare în faza II sau III vor trebui să prezinte:
1) Dosar cu şină plastic sau carton.
2) Cerere în 3 exemplare unde să apară acordul vecinilor de etaj (în caz că stați la bloc) sau a vecinilor de curte dacă locuiți la casă (formularul de cerere-tip poate fi procurat de pe pagina web vaccinare-covid.gov.ro).
3) Dovadă achitare taxă seringă, la oficiul poştal de care aparțineți.
4) Dovadă achitare taxa sticluță vaccin, la orice unitate CEC.
5) Dovada (poză buletin de vot sau ștampilă pe actul de identitate) că la ultimele alegeri ați votat (nu contează cu cine).
6) Dovadă achitare taxă înmormântare, la Patriarhia de care apartineți, necesară în caz că nu supraviețuiți la vaccin. Dacă acesta nu va avea efecte fatale în următorii 15 de ani, banii vor fi returnați de stat contribuabililor care sunt la zi cu plata taxelor și impozitelor.
7) Copie conformă cu originalul a rezultatelor de la ultimele 3 teste COVID-19.
8) Solicitantul este obligat să se prezinte la centrul de vaccinare însoțit de o persoană care a făcut vaccinul anti-COVID.
9) Programare online şi dovada depunerii la ghişeu cu cel puțin 5 zile înaintea programării.
10)* Acatist în care trebuie pomeniți Cel și cei de sus şi morții mamei lor (*numai pentru ortodocşi).
Vor avea prioritate solicitanții care se prezintă cu flaconul de vaccin achiziționat de ei, 3 seringi de unică folosință de 2 ml, pachet vată sterilă şi 10 lei pentru asistenta medicală. (D.C. Balus Laspitalus)

 

 

* „Caterinci” este o rubrică-pamflet. Chiar dacă poate nu pare. Și chiar dacă uneori conține informații sută la sută reale.
Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite