„Școala de fete” din Oravița se modernizează, aproape un milion de euro puși la bătaie

 

Clădirea monument istoric „Școala de fete” va fi transformată de către Primăria Oravița în Centru Cultural, lucrările fiind recent scoase la licitație. Suma pentru această investiție este de aproximativ 4 milioane și jumătate de lei, adică aproape 1 milion de euro fără TVA.

 

Este vorba despre un proiect cu finanțare europeană ce are în vedere reabilitarea unui ansamblu urban (Ansamblul Urban Oravița cod LMI CS-II-a-B-11134), care mai include și amenajarea Muzeului „Adam Neamțu”, dar și a unui Muzeu al Speologiei, Oravița aflându-se în apropierea zonei carstice din Cheile Carașului, dar fiind celebră și pentru boltele sale subterane ce provin, se pare, din perioada stăpânirii turcești a orașului, cândva capitala județului Caraș.

 

Pentru proiectare tehnică, asistență tehnică și execuția de lucrări, prețul estimat, potrivit anunțului de pe SICAP, este de 4,6 milioane de lei fără TVA. Ofertele pot fi depuse până în 16 septembrie, la ora 15.00.

 

Valoarea totală a proiectului este de 21,3 milioane de lei, din care aproape 17,6 milioane de lei reprezintă finanţare nerambursabilă, prin Regio-POR, Axa prioritară 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii. Întregul proiect ar trebui să se finalizeze în luna februarie 2023.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite