„Școala pentru toți – șansa la o viață mai bună”, un proiect Pro Vitam pentru peste 800 de copii și tineri

Asociația de Binefacere Pro Vitam derulează, în această perioadă, în parteneriat cu Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Aurora” din Reșița, Liceul Tehnologic Berzovia, Școala Gimnazială Vermeș și Primăria Vermeș, proiectul „Școala pentru toți – șansa la o viață mai bună”. Acesta include activități cu caracter educativ dedicate elevilor, precum și cursuri de formare pentru profesori.

 

778 de copii (100 antepreșcolari, 130 preșcolari și 548 elevi) și 50 de tineri și adulți din Reșița, Berzovia și Vermeș sunt sprijiniți și consiliați să nu abandoneze școala și să își continue studiile pentru a avea o șansă la o viață mai bună. Aceștia sunt cuprinși într-un proiect cu finanțare europeană intitulat „Școala pentru toți – șansa la o viață mai bună”, ce are drept scop prevenirea părăsirii timpurii a școlii, prin intervenții integrate și inovative.

 

„Obiectivul nostru este dezvoltarea capacității resurselor umane din școli prin cursarea a 115 cadre didactice, îmbunătățirea și diversificarea serviciilor educaționale, facilitarea accesului la învățământ și reducerea gradului de părăsire timpurie a școlii prin implicarea în activitățile derulate a 778 de copii antepreșcolari, preșcolari și elevi”, transmit reprezentanții Asociației de Binefacere Pro Vitam.

 

În perioada următoare, copiii vor fi angrenați într-o serie de activități extrașcolare gândite special ei. „Încercăm să îi familiarizăm pe copii cu valori precum toleranța și nediscriminarea, să le dezvoltăm spiritul competițional și să îi apropiem de valorile tradiționale locale. Astfel, am pregătit foarte multe surprize. Competiții sportive, ateliere de creație, expoziții de pictură, piese de teatru, concursuri de dans și poezie sunt doar câteva dintre activitățile pe care elevii școlilor partenere le vor desfășura în perioada următoare”, precizează reprezentanții Pro Vitam.

 

Proiectul „Școala pentru toți – șansa la o viață mai bună” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020, Axa Prioritară 6 „Educație și competențe”, Prioritatea de investiții 10 (i) „Reducerea și prevenirea abandonului școlar timpuriu și promovarea accesului egal la învățământul preșcolar, primar și secundar de calitate, inclusiv la parcursuri de învățare formale, nonformale și informale pentru reintegrarea în educație și formare”.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available