Săptămâna Națională a Bibliotecilor, marcată și în Caraș-Severin  

Pe 23 aprilie se aniversează atât Ziua Internațională a Cărții și Drepturilor de Autor, cât și Ziua Bibliotecarului Român, astfel încât, pe toată durata săptămânii în curs, Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Caraș-Severin organizează, în mediul online, activități de promovare a lecturii, activități dedicate cărţii și profesiei de bibliotecar.

 

De Săptămâna Națională a Bibliotecilor, Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” inaugurează „Raftul cu noutăți în bibliotecile comunale” și lansează ,,Ambasadorii bibliotecii”. „Primul este un proiect prin care se dorește împrospătarea fondului de carte al bibliotecilor din mediul rural, care nu au beneficiat de carte nouă în ultimii ani, iar proiectul «Ambasadorii bibliotecii» are scopul de a promova biblioteca și lectura. Acesta va fi lansat online, pe pagina de facebook a instituției”, a declarat managerul Bibliotecii Județene „Paul Iorgovici”, Clara Constantin.

 

Tot în mediul online, vineri, 23 aprilie, începând cu ora 12.00, va fi marcată printr-un eveniment profesional Ziua Națională a Bibliotecarului care coincide cu Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor. „Această zi este recunoscută, la nivel internațional, de către UNESCO, ca fiind ziua promovării lecturii, publicării și a drepturilor de autor”, a explicat Clara Constantin.

 

Pe parcursul întregii săptămâni, Biblioteca Județeană oferă permise gratuite de intrare la bibliotecă pentru toate vârstele și semne de carte în dar tuturor vizitatorilor bibliotecii.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available