Primăria Reșița deschide zonele marginalizate ale municipiului. Locuitorii din Dealu Mare vor avea transport public

În ultima ședință a Consiliului Local Reșița au fost aprobați indicatorii tehnico-economici actualizați pentru proiectul „Reabilitarea căii de acces Strada Feroviarului – Strada Dealu Mare pentru extinderea transportului public”, precum și anexa privind descrierea investiţiei. Proiectul face parte din Strategia de Dezvoltare Locală pentru Zonele Urbane Marginalizate a Grupului de Acțiune Local Reșița.

 

Obiectivul general al proiectului „Reabilitarea căii de acces Strada Feroviarului – Strada Dealu Mare pentru extinderea transportului public” este îmbunătățirea condițiilor de locuire din Dealu Mare, una dintre zonele marginalizate ale municipiului Reșița care nu a fost niciodată racordată la rețeaua de transport în comun. În acest sens, potrivit Documentației de avizare a lucrărilor de intervenție, vor fi reamenajate șase străzi și un pod: Ștefan cel Mare, Dealu Mare, podul peste strada Turturelelor II, Vârfului, Badea Cârțan, Feroviarului și Oituz. În funcție de specificul fiecărei artere, lucrările prevăzute în proiect presupun, printre altele, redimensionarea carosabilului, pavarea străzilor, amenajarea de locuri de parcare, plantarea de arbori, echiparea cu mobilier urban, modernizarea sistemului de iluminat public.

 

Valoarea investiției este de 16,1 milioane de lei, din care peste 13,3 milioane de lei reprezintă contravaloarea lucrărilor de construcții și montaj, finanțarea urmând să fie asigurată din fonduri europene. Durata de realizare este de 12 luni.

 

„Programul de regenerare și de incluziune a comunităților marginalizate constituie o prioritate pentru municipiul Reșița. Conform Strategiei de dezvoltare locală pentru Zonele Urbane Marginalizate a Grupului de Acțiune Local Reșița, au fost identificate și propuse spre adoptare o serie de obiective ce au ca scop final reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială, alături de îmbunătățirea calității vieții, creșterea coeziunii sociale și îmbunătățirea mediului de viață. Printre aceste obiective se numără și reabilitarea drumurilor de acces spre Dealu Mare, pentru extinderea transportului public în vederea facilitării accesului locuitorilor spre și dinspre acest cartier. Toate lucrările propuse prin acest proiect urmăresc să contribuie la integrarea socio-economică și culturală a comunităților defavorizate din Reșița și la o mai bună conectivitate a acestora cu restul orașului, îmbunătățind astfel coeziunea socială”, se precizează în referatul de aprobare semnat de primarul Ioan Popa.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite